Αρχική Τελευταία Νέα Λοττίδη: «Είμαστε έξι χρόνια δίπλα στον πολίτη» – Της επέδωσε τον επαναδιορισμό...

Λοττίδη: «Είμαστε έξι χρόνια δίπλα στον πολίτη» – Της επέδωσε τον επαναδιορισμό της ο Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προβαίνει στην πράξη διορισμού της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κας Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, στην οποία επέδωσε τον διορισμό της», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ανεξάρτητος θεσμός που εκπροσωπεί η κα Λοττίδη δημιουργήθηκε το 1991 και προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της πείρας της κας Λοττίδη.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η Επίτροπος θα ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά της.

Από την πλευρά της, η κα Λοττίδη είπε ότι ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένας πολύ σημαντικός ανεξάρτητος θεσμός, που βρίσκεται όχι μόνο δίπλα στην κοινωνία, αλλά και δίπλα στον κάθε πολίτη ξεχωριστά για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, σημειώνοντας ότι έξι χρόνια είμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε να είμαστε.

Σημειώνεται οτι  ο διορισμός «πέρασε» από την βουλή εν μέσω σοβαρων καταγγελιών για το διορισμό της, οι οποίες  είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες οι εν λόγω καταγγελίες κυκλοφόρησαν και στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας αντιδράσεις από τους χρήστες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν έθεσε ενώπιον των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου την επιστολή της Ελεγκτικής με σοβαρές και επώνυμες καταγγελίες για την Επίτροπο Διοικήσεως, τόνισε πριν από λίγες μέρες  ο Μάριος Πετρίδης,  εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.