Αρχική Τελευταία Νέα Λύγισε το Υπ. Υγείας μετά το σάλο και παραχώρησε συνοδό για το...

Λύγισε το Υπ. Υγείας μετά το σάλο και παραχώρησε συνοδό για το μικρό Αντώνη

Μετά τη δημόσια αντίδραση που προκλήθηκε από την αρχική άρνηση να παραχωρηθεί συνοδός στον μικρό Αντώνη για την συμμετοχή του στο θερινό σχολείο, το Υπουργείο Υγείας αντέδρασε εποικοδομητικά.

Κατόπιν οδηγιών της Υπουργού Υγείας προς τον ΟΚΥΠΥ, η νοσηλεύτρια που συνόδευε τον μικρό Αντώνη στο νηπιαγωγείο, θα συνεχίσει να τον συνοδεύει, επιτρέποντάς του έτσι να φοιτήσει κανονικά στο θερινό σχολείο.
Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Αναφορικά με το αίτημα της οικογένειας του μικρού Αντώνη Aνδρέου, για την παραχώρηση συνοδού νοσηλεύτριας στο παιδί τους, κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη έδωσε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ να καταβληθούν πρόσθετες προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος. Ο Οργανισμός, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αναμένεται να παρουσιαστουν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, η οποία είναι υποστελεχωμένη, προέβηκε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί νοσηλεύτρια, η οποία υπηρετεί, στην εν λόγω Μονάδα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στα δεκάδες αιτήματα για συνοδεία παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στα σχολεία. Το εν λόγω θέμα είχε προγραμματιστεί προ εβδομάδων να συζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ΟΚΥπΥ για να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για κάλυψη των δικαιολογημένων αυτών αναγκών για την επόμενη σχολική χρονιά.»

Προηγούμενο άρθροΧορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 από το Enavsma Foundation
Επόμενο άρθροΛΕΜΕΣΟΣ: Το γλυκοπωλείο που σου φτιάχνει το καλύτερο μιλφέιγ επί τόπου!