Αρχική Πρόταση Η «Λυσιστράτη» σε διασκευή στα κυπριακά έρχεται για περιοδεία σε Λεμεσό και...

Η «Λυσιστράτη» σε διασκευή στα κυπριακά έρχεται για περιοδεία σε Λεμεσό και Πάφο

Η Θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη» σε διασκευή στα κυπριακά από τον Σοφοκλή Σοφοκλέους και σκηνοθεσία από τις Αντωνία Χαραλάμπους και Πολυξένη Σάββα.

Η Λυσιστράτη έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχει βραβευτεί στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργάνωσε ο ΘΟΚ.

Επί σκηνής 25 ηθοποιοί σας υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά, μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η Λυσιστράτη ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία με δύο παραστάσεις. Μία στην Πάφο και μία στη Λεμεσό. Οι γυναίκες, με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Το σχέδιό είναι η κήρυξη ερωτικής αποχής μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου. Παρά τις αρχικές διαφωνίες τελικά οι γυναίκες, συμφωνούν με το σχέδιο.

Η αποχή έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και για τα δύο φύλα, ιδιαίτερα όμως για τους άντρες. Το σχέδιο των γυναικών έχει επιτυχία. Οι άντρες στέλνουν πρεσβευτές, να συνομιλήσουν με τις
γυναίκες και να βρουν τη λύση. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις η ειρήνη εξασφαλίζεται. Το αίσιο τέλος σφραγίζεται μέσα σε μια αποθέωση από τραγούδια και χορούς.

Τιμή εισιτηρίου €10
Παιδιά 12 – 18 ετών, φοιτητές, συνταξιούχοι €7
*Η παράσταση προσφέρεται για άτομα άνω των 12 ετών

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου
Κυριακή, 30 Απριλίου 2023

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Κυριακή, 07 Μαΐου 2023

Έναρξη παραστάσεων: 7:00μ.μ.
Κρατήσεις:
Πληροφορίες: 99762891, 99787090