Αρχική Τελευταία Νέα «Ξέρω που μένει το παιδί σου» – Mε απειλητικές διαθέσεις η εγκέφαλος...

«Ξέρω που μένει το παιδί σου» – Mε απειλητικές διαθέσεις η εγκέφαλος της κομπίνας στο ΤΕΠΑΚ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε στις 11 το πρωί, η εντεκάδα που συνελήφθη χθες σε σχέση με το φαγοπότι εκατομμυρίων με φόντο ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, την περίοδο 2008-2015.
 
Στους 11 υπόπτους περιλαμβάνεται καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, η πρώην αρμόδια λειτουργός του Πανεπιστημίου που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της κομπίνας,  καθώς και εννέα συγγενικά της  πρόσωπα.
 

Η εν λόγω λειτουργός «εγκέφαλος», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ασκούσε πιέσεις σε πρόσωπα να συνεργαστούν με συγκεκριμένα πρόσωπα για τα συγκεκριμένα προγράμματα ενώ όταν ενημερώθηκε για την έναρξη ποινικής διερεύνησης απειλούσε πρόσωπα για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. 

Μάλιστα σε μια περίπτωση απείλησε με τοποθέτηση βόμβας τονίζοντας σε πρόσωπο ότι «γνωρίζω που μένει το παιδί σου και ένα τηλέφωνο χρειάζεται…»
 
Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η εν λόγω λειτουργός μόλις μέσα σε 1 χρόνο προγραμμάτισε 40 ταξίδια για υπηρεσιακούς λόγους και έλαβε χρηματικό ποσό ύψους πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ.