Αρχική Τελευταία Νέα Μ. Πελεκάνος: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι στα μέτρα που προτίθεται να...

Μ. Πελεκάνος: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι στα μέτρα που προτίθεται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Υγείας αποτάθηκε την περασμένη εβδομάδα στο  Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας γνωμάτευση για το κατά πόσον υπάρχει νομικό υπόβαθρο για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών στο Δημοσιο. Στο στόχαστρο επαγγελμεατίες υγείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί.  

Μιλώντας στο “Πρωινό Δρομολόγιο” του Ρικ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι στα μέτρα που προτίθεται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση. Στόχος είπε ο κύριος Πελεκάνος είναι να αποφύγουμε την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης ώστε να μην χρειαστεί η λήψη μέτρων όπως αυτού, του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην εκπομπή “Πρώτη Ενημέρωση” ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι ο Υπουργός θα λάβει τις αποφάσεις τους αφού λάβει τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, η πίεση που δέχεται ήδη το σύστημα Υγείας υποχρεώνει τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, τα οποία θα τεθούν προς έγκριση στην αυριανή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η επαναφορά της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η αυστηροποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας και η διενέργεια τέστ σε μη εμβολιασμένους και εμβολιασμένους που επιθυμούν να παραστούν σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.