Αρχική BusinessNews Marco Polo με φόντο την Αμαθούντα

Marco Polo με φόντο την Αμαθούντα

Χώρο ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί στο νότιο τμήμα του προτεινόμενου έργου που αφορά την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης στην περιοχή της Αμαθούντας, περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί της εταιρείας Gardelia ltd που έλαβε το πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή.

Σύμφωνα με τον “Φ” εντός του χώρου της ανάπτυξης έχουν εντοπιστεί ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μετά από εισήγηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα αναδειχθούν. Επιπλέον, στους περιβαλλοντικούς όρους που τέθηκαν οι οποίοι και θα ενσωματωθούν από την Πολεοδομική Αρχή ώστε να είναι όσο το δυνατό λιγότερη η επιβάρυνση του αρχαιολογικού χώρου.

Τονίζεται ότι, το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα πρέπει να καλείται να επιβλέπει οποιαδήποτε χωματουργικά έργα, ακόμη και αφαίρεση βλάστησης και επιχωματώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Στόχος να αναδειχθούν στον χώρο μεγάλος τάφος και μια σπηλιά.

Η ανάπτυξη κοστολογείται στα €60 εκατ. και σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της εταιρείας οι εργασίες αρχίζουν αμέσως μόλις δοθούν οι άδειες ώστε να περατωθούν την άνοιξη του 2021. Σημειώνεται ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν φέρει ένσταση στην υλοποίηση του έργου με την προϋπόθεση της προσθήκης και εφαρμογής συγκεκριμένων όρων που τέθηκαν.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ