Αρχική Τελευταία Νέα Μαθαίνω τον «εχθρό» μου: Όλα όσα με απασχολούν για τα κουνούπια –...

Μαθαίνω τον «εχθρό» μου: Όλα όσα με απασχολούν για τα κουνούπια – Συζήτηση στο ΤΕΠΑΚ

Συζήτηση με θέμα ‘‘Μαθαίνω τον «εχθρό» μου: όλα όσα με απασχολούν για τα κουνούπια’’ πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο ΤΕΠΑΚ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης COST CA17108 «Aedes Invasive Mosquitoes» και διοργανώνεται από το Joint Services Health Unit σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου, την Ενάλια Φύση και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

‘‘Γιατί προτιμούν να τσιμπάνε εμένα τα κουνούπια; Γιατί τα κουνούπια στο σπίτι μου είναι «τεράστια»; Τι κουβαλούν τα «μολυσμένα» κουνούπια; Ποια είναι τα «κουνούπια-τίγρης»;

κινδυνεύουμε από αυτά; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα κουνούπια; Τι μπορώ να κάνω ως πολίτης;’’, είναι μεταξύ των ερωτημάτων που θα απαντηθούν σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών. ‘‘Ελάτε να γνωρίσετε τον πιο πιστό σας «σύντροφο» που σας ψιθυρίζει στο αυτί, σας δίνει τσιμπήματα αγάπης και επιστρέφει σε σας όσο και αν το διώχνετε. Ένα επιστημονικό καφενείο με καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο που θα μιλούν απλά και κατανοητά για το πως μπορεί αυτή η αναγκαστική συμβίωση να γίνει λίγο πιο υποφερτή’’, προστίθεται.

Η συζήτηση συντονίζεται από τις Δρ. Αγγελική Μαρτίνου και Δρ. Μάρλεν Ι. Βάσκες. Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 18:00, Αμφιθέατρο 1 – Κτίριο Τάσος Παπαδόπουλος Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεμεσός.

Προηγούμενο άρθρο27χρονος Λεμεσιανός ο εγκέφαλος των καταλήψεων στο Κουκάκι
Επόμενο άρθροΟι πύργοι συνεχίζουν να μολύνουν τη θάλασσα της Λεμεσού