Αρχική Τελευταία Νέα Με λεωφορείο τα Σαββατοκύριακα στην παραλιακή Λεμεσό

Με λεωφορείο τα Σαββατοκύριακα στην παραλιακή Λεμεσό

Λύσεις στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, που παρατηρείται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, κυρίως τα Σαββατοκύριακα επιχειρεί να δώσει ο Δήμος Λεμεσού, με σχέδιο δρομολόγησης λεωφορείων.
 
Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της αυξημένης κίνησης στο παλιό λιμάνι, την Μαρίνα και το Κάστρο, αλλά και των οδικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την διασύνδεση της παραλιακής λεωφόρου με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η δρομολόγηση μικρών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης ως το παλιό λιμάνι.
 
Όποιοι επιθυμούν να επισκεφθούν τους συγκεκριμένους παραθαλάσσιους χώρους θα έχουν την ευχέρεια να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης στο κέντρο και να «παίρνουν το λεωφορείο» για την παραλία.
 
Ταυτόχρονα, όπως μας εξηγεί ο Δήμαρχος, άρχισε να εκπονείται την τελευταία εβδομάδα η «μελέτη αστικής κινητικότητας» από γερμανικό οίκο, για την αναζήτηση λύσεων στο οξύ πρόβλημα της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης του κέντρου της πόλης. Ο Δήμος θα ζητήσει προκαταρκτικά συμπεράσματα της μελέτης, ώστε να λάβει προσωρινά μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος, με μονοδρομήσεις δρόμων, καλύτερης αξιοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς κι άλλες επιβαλλόμενες ρυθμίσεις.