Αρχική Τελευταία Νέα Με μειωμένη φρουρά η Αννίτα στη Βουλή

Με μειωμένη φρουρά η Αννίτα στη Βουλή

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μείωσε τους φρουρούς της στους πέντε από τους οκτώ που είχε ο προκάτοχός της, Αδάμος Αδάμου.
Η Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας αφού ενημερώθηκε για την πρόθεση της κ. Δημητρίου έκανε αποδεκτή την πρόταση για 5 φρουρούς.

Πληροφορίες του “Φ” αναφέρουν ότι στην Αν. Δημητρίου είχε προταθεί από την Αστυνομία όπως το υπηρεσιακό όχημα με το οποίο θα διακινείται θα συνοδευόταν από δεύτερο όχημα της Αστυνομίας, κάτι το οποίο η ίδια απέρριψε ασυζητητί, ενώ ζήτησε να περνά απαρατήρητη η φρουρά της χωρίς φάρους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ζήτησε από τους αστυνομικούς της στις ιδιωτικές της επισκέψεις να κινείται χωρίς φρουρά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αστυνομικοί. Για τα θέματα ασφάλειας της η νέα Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου όπου η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για το πρωτόκολο που τηρείται σε σχέση με τις μετακινήσεις της.

Σημειώνεται ότι ο Δ. Συλλούρης είχε 15 φρουρούς αφού εκτός από τη συνοδεία του διατηρούσε και στατική φρουρά έξω από την οικία του. Ο Αδ. Αδάμου είχε ζητήσει να μην έχει φρουρά στην οικία του κι έτσι η Αστυνομία περιπολούσε προληπτικά έξω από αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η φρουρά του Αδ. Αδάμου θα μειωνόταν στους πέντε αλλά προκειμένου να μην επηρεαστούν κάποιοι παλαιοί αστυνομικοί παρέμεινε στους οκτώ μέχρι την περασμένη Πέμπτη.