Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο – Κινδυνεύουν εξοχικά, εκκενώνεται το χωριό Ψάθι

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο – Κινδυνεύουν εξοχικά, εκκενώνεται το χωριό Ψάθι

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου στην Επαρχία Πάφου, κατακαίγοντας ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο έχουν ανταποκριθεί έξι πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και την Επαρχία Πάφου. Επιπλέον, συνδράμουν άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και μία Φ.Π.Μ από το Υπουργείο Θήρας.

Επιπλέον, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται τρεις προωθητές γαιών, ένας από το Τμήμα Δασών και δύο από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Την πυρκαγιά εντόπισε το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που ήταν σε περιπολία και προέβη σε ρίψη νερού. Μετά την άφιξη των πρώτων επίγειων δυνάμεων στην περιοχή της πυρκαγιάς, ζητήθηκε περαιτέρω συνδρομή Πτητικών Μέσων.

Η Μονάδα Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών ειδοποιήθηκε για την απογείωση των δύο ιορδανικών ελικοπτέρων και ενός ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς.

Διάσπαρτες μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες κινδυνεύουν και προστατεύονται, ενώ η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία βρίσκονται προληπτικά στην περιοχή της πυρκαγιάς σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις.

Η Αστυνομία προβαίνει σε ανακοινώσεις καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Ψαθί να εκκενώσουν το χωριό, καθώς η πυρκαγιά απειλεί την περιοχή

Η Αστυνομική ανακοίνωση: