Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλο κέντρο εμβολιασμού (walk in) σήμερα στη Λεμεσό – Όλες οι πληροφορίες

Μεγάλο κέντρο εμβολιασμού (walk in) σήμερα στη Λεμεσό – Όλες οι πληροφορίες

Μεγάλο κέντρο εμβολιαμσού (walk in) λειτουργεί σήμερα στη Λεμεσό.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της προστασίας από τη νόσο COVID-19, αξιοποιώντας το επιστημονικό όπλο του εμβολιασμού, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, τη Σχολική Εφορία Λεμεσού και την Πολυκλινική «Υγεία», πραγματοποιούν σήμερα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in).

Το κέντρο εμβολιασμού θα βρίσκεται  στο Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο στην Λεμεσό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν να προσέλθουν για να εμβολιαστούν. Θα χορηγούνται εμβόλια της Pfizer/BioNTech.

Συγκεκριμένα, οι μονάδες εμβολιασμού στο walk-in θα εξυπηρετούν μόνο τις ακόλουθες ομάδες πολιτών:

1. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).

2. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος των τριών (3) εβδομάδων που απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).

3. Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με 3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα από τις ακόλουθες ομάδες:

i) Άτομα, ηλικίας 65 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τη 2η δόση.

ii) Επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τη 2η δόση.

iii) Εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τη 2η δόση. Για σκοπούς ταυτοποίησης θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση από τον εργοδότη, με την οποία να πιστοποιείται ότι το άτομο εργάζεται στον οίκο ευγηρίας.

iv) Άτομα με ανοσοκαταστολή/ανοσοεπάρκεια, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος τεσσάρων (4) εβδομάδων από τη 2η δόση. Συγκεκριμένα, αφορά τις πιο κάτω ομάδες ασθενών:

• Άτομα σε ενεργό θεραπεία για συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες

• Άτομα με ιστορικό μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων που παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία

• Άτομα με ιστορικό μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών οργάνων που παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία

• Άτομα με κληρονομική ανοσοανεπάρκεια

• Άτομα με HIV Λοίμωξη/AIDS

• Άτομα σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία περιλαμβανομένων βιολογικών παραγόντων. Όσον αφορά στη λήψη κορτιζόνης, αφορά σε άτομα που έλαβαν ή λαμβάνουν συνολική δόση >10 mg πρεδνιζόνης/μέρα (=8 mg μεθυλπρεδνιζολόνης) για 1 μήνα το τελευταίο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη-Κυρίως αίθριος ο καιρός
Επόμενο άρθροΠώς να βρεις την πρώτη σου δουλειά μετά τις σπουδές σου