Αρχική Τελευταία Νέα Μεγαλοπρεπής είσοδος του Βασιλία της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλίου

Μεγαλοπρεπής είσοδος του Βασιλία της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλίου

Τσικνοπέμπτη όπως την αγαπούν οι Λεμεσιανοί!

Στους δρόμους από νωρίς ντόπιοι και επισκέπτες για γλέντι με τις φουκούδες να έχουν την τιμητική τους. Και μετά μασκαρεμένοι, όλοι στη διασκέδαση με το σύνθημα του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, μπροστάρης, έδωσε το έναυσμα για το δεκαήμερο ξεφάντωμα, φέτος από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και άπαντες ακολούθησαν!

Το πάρτι στήθηκε από πιο νωρίς, με την ιστορική ομάδα σημαιοφόρων της πόλης, Καστιλλιόν Φιορεντίνο να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό σόου, με τεράστιες σημαίες και εντυπωσιακά κουστούμια. Η ομάδα κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band έβαλαν τη μουσική πινελιά για την είσοδο του Βασιλιά στην πόλη.

Ο Βασιλιάς της Φλόγας μπήκε στην πόλη με τη συνοδεία του πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα. Ακολούθησε η τελετή στέψης του Βασιλιά και στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με τη συνοδεία του έκαναν μια μεγαλειώδη παρέλαση η οποία ξεκίνησε από την Ανεξαρτησίας και θα πέρασε από τις οδούς Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη. Στην παρέλαση συμμετείχαν η Ομάδα Κανταδόρων Λεμεσού και η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων. Οι καρναβαλίστικοι ρυθμοί παρέσυραν το πλήθος που ακολούθησε τον Βασιλιά στην περιδιάβαση και κατέληξε μαζί του και πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου όπου στήθηκε ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε το κεντρικό σημείο της πόλης, επιβεβαιώνοντας ότι το Λεμεσιανό καρναβάλι μας έλειψε πολύ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το γλέντι της Τσικνοπέμπτης ξεκίνησε το πρωί, από την οδό Γλάδστωνος, μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα και από την οδό Αγίου Ανδρέου, έναντι της εκκλησίας Αγίας Νάπας με μουσική και κέρασμα. Το μεσημέρι στην Πλατεία Σαριπόλου η ομάδα των Κανταδόρων Λεμεσού τραγούδησε για όλο τον κόσμο που διασκέδαζε στο κέντρο της πόλης.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις για το Καρναβάλι συνεχίζονται για όλο το δεκαήμερο.

Αναλυτικά οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καρναβαλιού βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.limassol.org.cy