Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλος αριθμός αστυνομικών επί ποδός λόγω των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών επί ποδός λόγω των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών

Ένας μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας θα συνδράμει για την ομαλή διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, μέσα και έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η Αστυνομία θα αναλάβει την αστυνόμευση και την τήρηση του νόμου και της τάξης σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων.

Επιπλέον, είπε ο κ. Ανδρέου, θα λάβει μέτρα ασφάλειας σε όλους τους πιθανούς χώρους εκδηλώσεων ή και χώρους που ενδεχομένως θα χρειαστεί η παρουσία της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, και διαθέτοντας τον ανάλογο αριθμό μελών της Αστυνομίας για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σημείωσε ότι θα συσταθεί Κέντρο Χειρισμού Κατάστασης Κρίσεων, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της επιχείρησης, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, βοηθούμενο από το Διοικητή της ΜΜΑΔ.

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα συνδράμει η Αστυνομία στη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας θα καλύπτει με μηχανοκίνητες περιπολίες όλες τις πόλεις, τα προάστια και τα χωριά της κάθε επαρχίας, μέσα και έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα σε συνεννόηση με τους εφόρους εκλογής κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών αλλά και στην καταμέτρηση των ψήφων, ώστε η ψηφοφορία να διεξαχθεί υπό συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας.