Αρχική Τελευταία Νέα Mεμονωμένες βροχές και επιστροφή στο χειμωνιάτικο σκηνικό

Mεμονωμένες βροχές και επιστροφή στο χειμωνιάτικο σκηνικό

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης.

Παροδικά στα προσήνεμα παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται αργότερα να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.