Αρχική Εκδηλώσεις «Μέρας Νίκης» στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο του Δήμου Λεμεσού

«Μέρας Νίκης» στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο του Δήμου Λεμεσού

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 09/05/2018 στις 7:30 μμ η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Μέρας Νίκης» στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο του Δήμου Λεμεσού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Κύπρο και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρέσβης της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσι, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και πολιτικοί αξιωματούχοι στην παρουσία χιλιάδων Ρώσων, Κυπρίων και πολιτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ομιλία του ο Πρέσβης της Ρωσίας αναφέρθηκε στα εκατομμύρια των ανθρώπων που θυσιάστηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στους αγώνες των λαών ενάντια στο φασισμό. 

09-05-18 ???? ?????.jpg

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε το θαυμασμό και σεβασμό του προς τους λαούς που αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και ευχαρίστησε θερμά το ρωσικό λαό που με την αυτοθυσία και τη γενναιότητα του συνέβαλαν καθοριστικά στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στο «Πάρκο Νίκης» που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στη Λεμεσό.  Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα προσφέρει ο Δήμος Λεμεσού ως  Μνημείο Νίκης μαζί με ένα Πολιτιστικό Κέντρο με πλανητάριο που θα χρησιμοποιείται και ως ένα εικονικό μουσείο. 

Το πάρκο θα αποτελέσει ένα χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας για όσους ζουν ή επισκέπτονται τη Λεμεσό και ταυτόχρονα θα τιμά και θα θυμίζει τις θυσίες των λαών κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.