Αρχική BusinessNews Mercedes-Benz – Βραβείο «Κορυφαία Στρατηγική 2016»

Mercedes-Benz – Βραβείο «Κορυφαία Στρατηγική 2016»

Η Mercedes-Benz αναγνωρίζεται στο Instagram ως η κορυφαία εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στο συνέδριο #INREACH, με θέμα το μάρκετινγκ,  η Mercedes-Benz αναγνωρίστηκε στις διακρίσεις Μάρκων με το βραβείο «Best Strategy 2016».  Η επιτροπή τίμησε την εταιρεία για την στρατηγική της, στην οποία το 95% όλου του υλικού καταχωρείται από τους ίδιους τους χρήστες! Η παρουσία της @mercedesbenz στο Instagram αναγνωρίστηκε ως αυθεντική για την όμορφή και ουσιαστική παρουσίαση της. Άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο να κερδίσει η εταιρεία το βραβείο αυτό ήταν η επικοινωνία που είχε με τους fans και followers της αλλά και για το δυνατό δίκτυο που έχτισε με περισσότερους από  300 φωτογράφους και γνωστούς των social media.

Η κριτική επιτροπή έλαβε ταυτόχρονα υπόψη ποια στρατηγική από τις υποψήφιες εταιρείες, είχε την ποιο αποδοτική προσέγγιση όσο αφορά την ποιότητα και ποσότητα υλικού, και επίτευξη στόχων. Ακόμη ένας παράγοντας ήταν το κατά πόσο η κάθε εταιρεία ακολούθησε άλλους δρόμους, πέραν των δικών της στόχων, για να συμβάλει στην συνολική απόδοση μάρκετινγκ και στόχων επικοινωνίας της.

«Η σημασία των social media έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια», εξήγησε ο Natanael Sijanta, Διευθυντής Global Marketing Communications για την Mercedes-Benz Cars. «Η Mercedes-Benz ακολουθεί πάντα δρόμους που συνδυάζουν μονοπάτια διαφόρων στρατηγικών, κάτι που της δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν στο έπακρο, όλο το κοινό και υλικών όλων των καναλιών στα οποία κινείτε. Η στρατηγική υλικού της εταιρείας ήταν αποτέλεσμα πολλών συνεργασιών με άτομα του χώρου αλλά και με την συμβολή του ίδιου του κοινού και το υλικό που παράγει.»

Στα βραβεία #INREACH 2016, τιμήθηκε και το πρακτορείο επικοινωνιών elbkind  μαζί με την Mercedes-Benz. Το πρακτορείο elbkind διευθύνει όλα τα κανάλια των social media της γερμανικής εταιρείας.