Αρχική Τελευταία Νέα Mέσω Interpol ψάχνουν επιτήδειους που εξαπάτησαν Κύπριους αγοραστές οχημάτων

Mέσω Interpol ψάχνουν επιτήδειους που εξαπάτησαν Κύπριους αγοραστές οχημάτων

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού επισημαίνουν οι Αρχές αναφορικά με αγορές μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαδικτύου, καθώς οι καταγγελίες για εξαπάτηση πληθαίνουν μέρα με την ημέρα.
Mε αφορμή νέα υπόθεση που διερευνούν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, ο Yπεύθυνος Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι επιτήδειοι επιστρατεύουν χαμηλές τιμές για πώληση οχημάτων, γεγονός που δελεάζει τους πολίτες που δεν αναλογίζονται τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν.
“Χρειάζεται τρομερή προσοχή και να ξέρουμε με ποιους συναλλασσόμαστε.”
Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία δύο πρόσωπα από τη Λεμεσό, μετά από συνομιλία που είχαν (μέσω εφαρμογής), με άγνωστο πρόσωπο, απέστειλαν χρηματικό ποσό ύψους 22,500 σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ιαπωνία, με σκοπό την αγορά τεσσάρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το άγνωστο πρόσωπο τους παρουσιάστηκε ως υπάλληλος εταιρίας στην Ιαπωνία, η οποία εμπορεύεται μεταχειρισμένα οχήματα. Μετά το έμβασμα του πιο πάνω χρηματικού ποσού, το οποίο αντιστοιχούσε στην προκαταβολή των τεσσάρων αυτοκινήτων, τα πιο πάνω πρόσωπα διαπίστωσαν, ότι είχαν πέσει θύματα απάτης.
“Γίνονται εξετάσεις και θα σταλούν μηνύματα στην Interpol για να γίνουν εξετάσεις στην Ιαπωνία και να εντοπίσουμε τους κατόχους των λογαριασμών αυτών. Εμείς μέσω των τραπεζικών εμβασμάτων θα ακολουθήσουμε τα χρήματα, θα βρούμε που κατέληξαν και μέσω δικαστικής συνδρομής θα ζητήσουμε να ανακριθούν αυτά τα πρόσωπα και εάν προκύπτει ικανοποιητική μαρτυρία, να εκδωθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.”