Αρχική Αθλητικά Νέα Μια Λεμεσιανή στην κορυφή της Ευρώπης: Η Κατερίνα Ζακχαίου πανηγυρίζει με την...

Μια Λεμεσιανή στην κορυφή της Ευρώπης: Η Κατερίνα Ζακχαίου πανηγυρίζει με την ομάδα της Κιέρι το CEV Cup

Η Ιταλική Κιέρι, έζησε μια ιστορική και μαγική βραδιά στο Palazzetto dello Sport του Τορίνο.

Η Ιταλική ομάδα ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Challenge Cup, φέτος κατάφερε να κερδίσει και το CEV Cup έχοντας την πολύτιμη συνεισφορά της συμπολίτισσας μας, Κατερίνα Ζακχαίου.

Για την ιστορία να πούμε ότι, η Κιέρι επικράτησε στους τελικούς της Ελβετικής Βιτέος Νιουσατέλ (Viteos Neuchatel) και κατάφερε να φτάσει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή διάκριση.

Για την 25χρόνη Λεμεσιανή, Κατερίνα Ζακχαίου, αυτός είναι ο δεύτερος Ευρωπαϊκός τίτλος που πανηγυρίζει. Το 2018 κατέκτησε το Challenge Cup με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Εκτός από τους ευρωπαϊκούς τίτλους, πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, όμως ο φετινός τίτλος είναι σαφώς και ο πιο σημαντικός στην πετοσφαιρική της καριέρα.

H Ζακχαίου ξεκίνησε επαγγελματικά το βόλεϊ στον Απόλλωνα Λεμεσού κι απ΄εκεί έδειξε το πλούσιο της ταλέντο. Η 25χρόνη πετοσφαιρίστρια στην συνέχεια μετακόμισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί, με τις φανέλες του Πανναξιακού, αλλά και του Ολυμπιακού και εκεί έδειξε για τα καλά ότι είναι μία αθλήτρια με υψηλές προδιαγραφές.

2

Ακολούθησε η Ιταλία στην καριέρα της, με την παρουσία της εκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια να είναι κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτη. Στο Ιταλικό πρωτάθλημα τα βήματα της Κατερίνας Ζακχαίου μόνο σταθερά και ανοδικά μπορούν να θεωρηθούν.

Η Κύπρια κεντρικός με καταγωγή από τη Λεμεσό, στην Ιταλία αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα της Κούνεο, στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Μόντσα, της Μπούστο Αρίζο και τώρα αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Κιέρι.

Η Κατερίνα Ζακχαίου, με μπόλικη και την ίδια ώρα σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας και το πλούσιο ταλέντο της κατάφερε να γίνει μια από τις πετοσφαρίστριες που διακρίθηκαν με την ομάδα της, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι φέτος θεωρείται η καλύτερη μπλοκέρ του CEV Cup.

Πάντως η συμπολίτισσα μας δύσκολα θα ξεχάσει αυτόν τον τίτλο, καθώς θα θυμάται ότι σε έναν αγώνα που έκρινε το CEV Cup τέλειωσε το παιχνίδι με 6 μπλοκ και 4/6 επιθέσεις και με ένα δικό της μπλοκ η Κιέρι κέρδισε τον καθοριστικό πόντο που της έδωσε την ευκαιρία να ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Η κατάκτηση αυτού του τίτλου για την Ζακχαίου έρχεται να δείξει και να υπενθυμίσει ότι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που βρίσκεται εκεί και αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο και σίγουρο όλο αυτό είναι η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς της όλα αυτά τα χρόνια.

2