Αρχική ΑΕΛ Μια πόλη, δύο ομάδες και… ένας κοινός στόχος η νίκη!

Μια πόλη, δύο ομάδες και… ένας κοινός στόχος η νίκη!

Οι “μάχες” ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ χωρίζουν για λίγες ώρες ποδοσφαιρικά την πόλη μας κι είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όπως το “αιώνιο” ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ, έτσι και το Λεμεσιανό ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΛ Λεμεσού και ο Απόλλων Λεμεσού αποτελούν τα δύο μεγάλα και ιστορικά σωματεία της πόλης της Λεμεσού στην Κύπρο. Η ΑΕΛ δημιουργήθηκε το 1930 και ο Απόλλωνας το 1954 με την αντιπαλότητα των δύο ομάδων και των φιλάθλων τους να είναι έντονη εδώ και χρόνια λόγω τοπικής διαμάχης.

Σήμερα λοιπόν, οι δύο ομάδες του Βλάνταν Μίλογεβιτς (Απόλλωνας) και του Χρίστου Χαραλάμπους (ΑΕΛ) κοντράρονται μεταξύ τους στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA, έχοντας φυσικά ως κοινό στόχο την καλή εμφάνιση και την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Ξεκάθαρο ζητούμενο για Απόλλωνα…

Οι “κυανόλευκοι” της Λεμεσού στο προηγούμενο παιχνίδι που ήταν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 και θα επιδιώξουν απόψε κόντρα στην συμπολίτισσα τους να πάρουν το τρίποντο και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Το έργο του Απόλλωνα προφανώς δεν θα είναι εύκολο, καθώς αντιμετωπίζουν μια ομάδα με κίνητρα και στόχους, ωστόσο οφείλουν με σοβαρότητα και προσήλωση στο πλάνο, να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Θέλει επιστροφή στα τρίποντα η ΑΕΛ

Απ’ την άλλη οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λεμεσού στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 και σήμερα με την σειρά τους θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο.

Η ΑΕΛ δεν δείχνει να έχει βρει ακόμα αγωνιστική σταθερότητα και θέλει απόψε με μια καλή εμφάνιση να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να αποδείξει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ενόψει της συνέχειας.

Μια νίκη κόντρα στον συμπολίτη, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς, αφού θα αναπτερώσει το χαμένο ηθικό των «γαλαζοκίτρινων».

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Πιθανή ενδεκάδα Απόλλωνα: Λέουβενμπεργκ, Νταρικβά, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Γιούρτσεβιτς, Κολ, Χάμπος, Βαλμπουενά, Κοστάκε, Σαγκάλ, Μάρκες

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΛ:  Μούριελ, Φιλίποβιτς, Ντέγοεστ,Τζάλμα, Τσούκα,Μαρς, Μεντόγεβιτς,Σέρνιτς,Μόρσαϊ. Ανδρέου,Χέντι.