Αρχική Τελευταία Νέα Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του

Αρκετός κόσμος κρατώντας λουλούδια ή ανθοδέσμες έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται – Αστυνομικοί τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό – Στον Γαλατά Χανίων οριστικά η ταφή του

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνων.

Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, ενώ στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικοί προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό. Οι περισσότεροι κρατούν ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη και περιμένουν με υπομονή να αποχαιρετίσουν τον Εμβληματικό καλλιτέχνη.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.