Αρχική BusinessNews Mini Countryman – Κορυφαία χαρακτηριστικά για το μεγαλύτερο ΜΙΝΙ στην ιστορία

Mini Countryman – Κορυφαία χαρακτηριστικά για το μεγαλύτερο ΜΙΝΙ στην ιστορία

Η ΜΙΝΙ συνεχίζει την επέλασή της στην premium compact κατηγορία. Αυτή τη φορά με το ολοκαίνουριο Countryman που παίρνει τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο ευέλικτου μοντέλου στην 57χρονη ιστορία της μάρκας. Η εκ βάθρων ανανέωση, του προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζεται για να συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε μια κατηγορία που… ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο! Σε γενικές γραμμές, το νέο Countryman παρουσιάζεται αισθητά αναβαθμισμένο σε χώρους, λειτουργικότητα αλλά και premium χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην παράδοση της Βρετανικής μάρκας και υπάρχει στη γκάμα από τη δεκαετία του 1960. Έκανε και πάλι την εμφάνιση του στη σύγχρονη γκάμα της ΜΙΝΙ το 2010 και ήταν το πρώτο MINI με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε καθίσματα και προαιρετικό σύστημα all – wheel drive ενώ διατέθηκαν πάνω από 540.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο κατά 20 εκατοστά σε μήκος και κατά 3 εκατοστά σε πλάτος, ενώ έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 7,5 εκατοστά. Κάτι που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Τα πίσω καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα κατά μήκος, με διαδρομή 13 εκατοστών, αλλά και διαιρούμενα κατά 40:20:40. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει πλέον τα 450 λίτρα. Αριθμός που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 1.309 λίτρα αν ο οδηγός το επιθυμεί. Αυτό αποτελεί αύξηση κατά 220 λίτρα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Το σημαντικότερο είναι ότι, μπορεί το νέο MINI Countryman να αύξησε σημαντικά το μέγεθος του, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει τις κλασικές του αναλογίες με το αναγνωρίσιμο πίσω μέρος του, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων. Πολυάριθμα σχεδιαστικά στοιχεία τονίζουν τη διαφορετικότητα του Countryman από τα άλλα μοντέλα της γκάμας. Η οροφή με τις κάθετες ράγες και τα πλαϊνά σπόϊλερ προσδίδουν έμφαση στο ύψος του μοντέλου ενώ η διαφορετικότητα της μάσκας με τα τονισμένα φωτιστικά σώματα αποδίδουν το δυναμικό χαρακτήρα του Countryman. Παράλληλα, στη γκάμα των χρωμάτων του περιλαμβάνονται για πρώτη φορά σε Countryman οι εκδόσεις Island Blue metallic και Chestnut.

Στο εσωτερικό του νέου MINI Countryman κυριαρχεί η αυξημένη ευρυχωρία, η εργονομία και φυσικά τα ποιοτικά υλικά και το άψογο φινίρισμα. Τα τελευταία είναι σήμα κατατεθέν για το Βρετανικό εργοστάσιο που προσφέρει ένα μοναδικό premium περιβάλλον στα μοντέλα του. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι σίγουρα η σύγχρονη φιλοσοφία απεικόνισης και συστημάτων ελέγχου του αυτοκινήτου που φανερώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη νέα γενιά.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός απολαμβάνουν περισσότερο χώρο στην περιοχή της κεφαλής και των ώμων, ενώ οι στενές κολώνες του αμαξώματος και η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, προσφέρουν άριστη ορατότητα. Στο πίσω τμήμα της καμπίνας του MINI   Countryman υπάρχουν τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων ενώ το άνοιγμα της πίσω πόρτας έχουν διευρυνθεί συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο. Οι ποικίλες λύσεις αποθήκευσης συμβάλλουν τα μέγιστα στην εργονομία του εσωτερικού. Ακόμα και η μεγάλη κεντρική κονσόλα – που εκτείνεται μέχρι το ταμπλό οργάνων – διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και δύο ποτηροθήκες μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.

Το ολοκαίνουριο Countryman παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους της Char. Pilakoutas με τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης (3κύλινδρος 1.5 λίτρων με 136 ίππους και 4κύλινδρος 2λιτρος με 192 ίππους) και δύο πετρελαίου (2λιτροι με 150 και 190 ίππους). Επίσης διαθέτει τόσο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και αυτόματο οκτώ σχέσεων (στάνταρ στο Cooper SD) ενώ εκτός από την μπροστινή κίνηση προσφέρεται και το σύστημα τετρακίνησης All4 σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων.