Αρχική Τελευταία Νέα Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: «Με ενοχλεί που η εκκλησία δεν έδειξε ενδιαφέρον για τους...

Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: «Με ενοχλεί που η εκκλησία δεν έδειξε ενδιαφέρον για τους μετανάστες»

Η σκέψη όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην εκκλησία της Κύπρου και πως θα λειτουργεί ως μέρος της Κυπριακής κοινωνίας δήλωσε στην εκπομπή του Καναλιού 6 «Ελεύθερα κι Ωραία» ο εκ των διεκδικητών του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

 

Πρόσθεσε ότι κατά την δική του αντίληψη δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν το κριτήριο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου οι σχέσεις ιεραρχών με τη Ρωσία ή άλλα κράτη. Θέλησε παράλληλα να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν δέχεται υποδείξεις από ξένα κέντρα.

Ο μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανέφερε για το θέμα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας ότι οι είναι ήδη διακριτοί οι ρόλοι των δύο, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι δίκαιο και σωστό να ζητείται η γνώμη της εκκλησίας για ζητήματα όπως το Κυπριακό.

«Με ενοχλεί που η εκκλησία μέχρι σήμερα δεν έδειξε το ενδιαφέρον της για τους μετανάστες» επισήμανε ακόμα ο πανιερώτατος, τονίζοντας παράλληλα ότι έχοντας κατά νου την παραβολή του καλού Σαμαρείτη η μητρόπολη Αμμοχώστου μαζεύει φαγητό από τα ξενοδοχεία τα οποίο δίνει σε μετανάστες που ψάχνουν σε καλάθους για φαΐ.

Δείτε την εκπομπή εδώ