Αρχική BusinessNews Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο City of Dreams Mediterranean (Φωτορεπορτάζ)

Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο City of Dreams Mediterranean (Φωτορεπορτάζ)

Η λειτουργία του City of Dreams Mediterranean σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τουρισμό της Κύπρου

 

Οι παγκοσμίου κλάσης υπηρεσίες της Melco θα προσφέρονται στους επισκέπτες του κορυφαίου πολυθεματικού θερέτρου της Ευρώπης

 

Κύπρος, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 – Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης, το City of Dreams Mediterranean, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό της Κύπρου.
Με συνολική επένδυση που ξεπερνά τα €600 εκατομμύρια, το εμβληματικό City of Dreams
Mediterranean είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο. Το City of Dreams Mediterranean στοχεύει να καθιερώσει το νησί μας ως έναν ολόχρονο προορισμό για υψηλής ποιότητας τουρισμό και για ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, αλλά και ως ένα κομβικό σημείο διεθνούς επιχειρηματικού και συνεδριακού τουρισμού.

 

Φιλοδοξώντας να καταστεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, το θέρετρο θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, δημιουργώντας παράλληλα εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αναπτύσσοντας μια αλυσίδα αξίας για την τοπική κοινωνία, μέσω συνεργασιών με Κύπριους προμηθευτές και τοπικές επιχειρήσεις.

Την Τρίτη, 11 Ιουλίου, ο κ. Lawrence Ho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment, φιλοξένησε, σε ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων του City of Dreams Mediterranean, εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζοντάς τους το όραμα της εταιρείας που οδήγησε στην ανάληψη και υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια, ο κ. Grant Johnson, Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean, μίλησε για τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που θα προσφέρει το πολυθεματικό θέρετρο.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ξεναγήθηκαν στο θέρετρο και γευμάτισαν σε ένα από τα εστιατόριά του.

Ο κ. Lawrence Ho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτείτην έναρξη του πιο συναρπαστικού κεφαλαίου. Το City of Dreams Mediterranean δημιουργεί μια καινούργια ιστορία,την οποία η Κύπρος θα μπορεί να αφηγείται. Συνδυάζει τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού, με μια νέα μορφή ψυχαγωγίας και εμπειριών.

Προσφέρει κορυφαία πολυτέλεια, εμπνευσμένη και εμπλουτισμένη με τοπικό στοιχείο και άρωμα. Το City of Dreams Mediterranean δημιουργεί πάρα πολλές νέες δυνατότητες και επιτρέπει στην Κύπρο να ξεκλειδώσει νέες αγορές στην περιοχή αλλά και πέραν αυτής. Το θέρετρο είναι προϊόν σκληρής δουλειάς χιλιάδων ανθρώπων, μέσω της συνεργασίας με την κυβέρνηση, την επιχειρηματική κοινότητα, τους συναδέλφους μας και τους κατοίκους αυτού του νησιού. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

Ο κ. Μενέλαος Σιακόλας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CNS τόνισε: «Η 10η
Ιουλίου 2023 είναι μια πραγματικά σημαντική μέρα για όλους εμάς στον όμιλο CNS. Το City of Dreams Mediterranean είναι ένα μοναδικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με τη Melco, μια εταιρεία της οποίας η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η απόλυτη προσήλωση έχουν καταστήσει εφικτό αυτό το εκπληκτικό πολυθεματικό
θέρετρο».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Grant Johnson, Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean, ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό που αγκάλιασε το έργο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συναδέλφους του για τις άοκνες προσπάθειες και τις ώρες που αφιέρωσαν τα τελευταία χρόνια για να επιτευχθεί η υλοποίηση του έργου.

«Το τεράστιο αυτό επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας και υποστήριξης που είχαμε εδώ στην Κύπρο. Το θέρετρο, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, είναι, όπως όλα όσα κάνουμε, προϊόν συνεργασίας. Ο συνδυασμός του brand μας, της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε στην ψυχαγωγία, της εμπειρίας που προσφέρουν τα τυχερά παιχνίδια μας, η ποιότητα διαμονής των επισκεπτών μας, μαζί με την κυπριακή κουλτούρα και φιλοξενία, είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μείγμα. Η Κύπρος είναι πλέον έτοιμη να ανταγωνιστεί στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας και των μεγάλων συνεδρίων σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή».

Ως το μεγαλύτερο και κορυφαίο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης, το City of Dreams Mediterranean προσφέρει μια ασύγκριτη εμπειρία που ικανοποιεί όλα τα γούστα, από την πολυτελή φιλοξενία –με το δεκατετραώροφο ξενοδοχείο του που διαθέτει 500 δωμάτια και σουίτες– μέχριτα καταστήματα επώνυμων σχεδιαστών, την εμβληματική αρχιτεκτονική, την τέχνη, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το υπαίθριο αμφιθέατρο, το πάρκο περιπέτειας για οικογένειες, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους παγκόσμιας κλάσης, καθώς και σύγχρονα τυχερά παιχνίδια και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, το City of Dreams Mediterranean είναι η πρώτη ανάπτυξη στην Κύπρο που απέσπασε βαθμολογία «Άριστα» από το BREEAM για τη στρατηγική βιωσιμότητας στο στάδιο του σχεδιασμού του έργου. Πρόσφατα, το City of Dreams Mediterranean τιμήθηκε επίσης από τα European Property Awards 2023 για τα επιτεύγματά του σε τρεις κατηγορίες: Καλύτερη Αρχιτεκτονική Ξενοδοχείου στην Ευρώπη, Καλύτερη Βιώσιμη Εμπορική Ανάπτυξη στην Ευρώπη και Καλύτερη Κατασκευή και Σχεδιασμός Νέου Ξενοδοχείου στην Κύπρο.