Αρχική Τελευταία Νέα Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές του Λανιτείου – Ζητούν μείωση της...

Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές του Λανιτείου – Ζητούν μείωση της διδακτέας ύλης

Προειδοποιεί ο Σύνδεσμος γονέων του σχολείου

Αποχή από την πρώτη περίοδο μαθημάτων πραγματοποίησαν οι μαθητές του Λανίτειου Λυκείου στη Λεμεσό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα του Συνδέσμου Γονέων για μείωση της διδακτέας ύλης.

Χθες ο Σύνδεσμος Γονέων είχε αναφέρει ότι θα παροτρύνει τα παιδιά σε αποχή από την πρώτη περίοδο μαθημάτων διότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επιστολή που έστειλε για μείωση της διδακτέας ύλης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι γονείς μαθητών της Γ’ Λυκείου του Λανιτείου Λυκείου προειδοποίησαν με δυναμικά μέτρα.

Η επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η φετινή ύλη για στα εξεταζόμενα μαθήματα ιδιαίτερα στην Γ’ Λυκείου είναι η ίδια με αυτή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2017-2018. Σημειώνουμε ότι το 2017- 2018 δεν υπήρχαν ακόμα οι εξετάσεις τετράμηνων.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα παιδιά μας τα τελευταία χρόνια εν μέσω κορωνοιού με τα «διάφορα προβλήματα» έχουν διδαχθεί μειωμένη ύλη, καλούνται φέτος να αντεπεξέλθουν στην ενισχυμένη φετινή ύλη.

Απαιτούμε κ. Υπουργέ να δώσετε οδηγίες άμεσα, για προσαρμογή της διδακτέας ύλης έστω και τώρα, με βάση τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, ώστε οι καθηγητές να ασκούν αποτελεσματικά το διδακτικό τους έργο και ταυτόχρονα να εμπεδώνουν οι μαθητές.

Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε ως Σύνδεσμος Γονέων του Λανιτείου Λυκείου, είναι το συνεχές τρέξιμο των διδασκόντων καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, απλά και μόνο για να καλυφθεί η διδακτέα ύλη, πράγμα το οποίο για εμάς ως γονείς είναι εντελώς απαράδεκτο.

Προειδοποιούμε κ. Υπουργέ ότι εάν μέχρι την Δευτέρα 5/12/2022 δεν υπάρξει βελτίωση σε αυτά που ζητούμε τότε θα προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων .

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα, έχουν όνειρα και στόχους και εμείς τα στηρίζουμε για να τα υλοποιήσουν.

Εμπιστευόμαστε την πολιτική σας κρίση και ευελπιστούμε στην τάχιστη ανταπόκριση σας»