Αρχική Τεχνολογία ΠΡΟΣΟΧΗ! Nέος ιός στο Messenger Κυπρίων χρηστών – Πως λειτουργεί και τι...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Nέος ιός στο Messenger Κυπρίων χρηστών – Πως λειτουργεί και τι να ΜΗΝ κάνετε!

Ένας ιός έκανε την επανεμφάνιση του στα κινητά και τους υπολογιστές Κυπρίων χρηστών από την περασμένη Τετάρτη (31/1).

Πολλοί αναγνώστες της σελίδας μας μας έστειλαν παράπονα για αυτόν τον ιό και πως αντιμετωπίζετε.

Το μήνυμα που έρχεται στο messenger (προσαρμόζεται αναλόγως από κινητό ή υπολογιστή) αφορά σε ένα τυποποιημένο query το οποίο προσαρμόζεται αναλόγως στο όνομά σας (το μικρό), ενώ συνοδεύεται και από ένα link που και καλά παραπέμπει στο youtube.

w4tgewr

Αν δείτε προσεκτικά το εικονίδιο κάτω από το μήνυμα, δεν αφορά σε official Youtube link, παρά μόνο σε έναν ιό που προσβάλλει τον προσωπικό σας λογαριασμό (όχι τη συσκευή) και αρχίζει να στέλνει το ίδιο μήνυμα σε άτομα που υπάρχουν στις επαφές σας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διαδικτυακό σύμβουλο, κ. Ντίνο Παστό, μας τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις ίσως σας παραπέμψει σε άλλες σελίδες με διαγωνισμούς και να σας ζητήσει τους κωδικούς σας ή και το τηλέφωνο σας.

Αν τυχόν έχεις κάνει ήδη το λάθος και πάτησες δίνοντας μάλιστα και τους κωδικούς σου τότε αυτόματα το μήνυμα θα μεταδοθεί στις επαφές σου.

Τι να μην κάνετε και πώς να το λύσετε

Αυτό που μας τόνισε ο κ. Παστός είναι πως δεν πρέπει ποτέ να δίνουμε τους κωδικούς του facebook μας εκρτός και αν θέλουμε να μπούμε σε κάποια σελίδα του Facebook, πράγμα απολύτως λογικό.

Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανόν είναι αφού προσβληθεί ο λογαριασμός σας, το Facebook να σας μπλοκάρει λόγω των πολλών μηνυμάτων που αποστέλλονται.

Πως θα επανέλθει ο λογαριασμός

Με ένα μήνυμα ενημέρωσε το Facebook έτσι ώστε να καθαρίσουν τον λογαριασμό σου, αν και λογικά το Facebook θα το κάνει από μόνο του σε 1 με 2 μέρες.

Πηγή: NewsBomb