Αρχική Λεμέσιος Ν. Νικολαΐδης: «Η Λεμεσός στη μάχη για να παραμείνει στα χέρια των...

Ν. Νικολαΐδης: «Η Λεμεσός στη μάχη για να παραμείνει στα χέρια των πολιτών»

    • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία πολιτών στα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου Νίκου Νικολαΐδη

    • Βαρυσήμαντα μηνύματα του Δημάρχου Λεμεσού για την πολιτική ηθική, «το παλιό που έρχεται με την προβιά του νέου» και τα οργανωμένα κυκλώματα

    • Υψηλές επώνυμες παρουσίες από όλους τους πολιτικούς χώρους στην πανηγυρική εκδήλωση   

Ανακοίνωση εκλογικού επιτελείου Νίκου Νικολαΐδη
Κάλεσμα στους πολίτες της Λεμεσού «να υπερασπιστούμε την πόλη μας» απεύθυνε χθες ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή στις επερχόμενες εκλογές της νέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλώντας ενώπιον πλήθους κόσμου, κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, η μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «θέτει μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις που θα πρέπει να διαχειριστούμε με σύνεση και  σωφροσύνη», τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια η Λεμεσός μας μπήκε σε μια νέα πορεία. Με σοβαρό σχεδιασμό, με σκληρή συλλογική δουλειά, ανατρέψαμε παλιές, φθαρμένες, ξεπερασμένες πολιτικές στην αντιμετώπιση των μεγάλων και των μικρών ζητημάτων της πόλης».
Επιγραμματικά, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα δεκάδες έργα που έγιναν στη Λεμεσό κατά τη δημαρχία του, συνολικού προϋπολογισμού πέραν των €130 εκατομμυρίων, από τα οποία τα €40 εκατομμύρια συγχρηματοδοτούμενα από κονδύλια της ΕΕ. Σε όσους μηδενίζουν το πολυσχιδές έργο που έγινε, ο Δήμαρχος τους κάλεσε «να έλθουν να μετρήσουν τα έργα». Επεσήμανε επίσης ότι δόθηκαν λύσεις στο πρόβλημα των πλημμυρών που ταλάνιζε για δεκαετίες την πόλη μας και τις γειτονιές μας για δεκαετίες, ενώ προσφέρεται διέξοδο σε εκατοντάδες οικογένειες από το πρόβλημα των ψηλών ενοικίων, με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο προσιτής στέγης που έγινε ποτέ από δημοτική αρχή της Κύπρου (τις 600 κατοικίες σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ).
Πέραν όμως των δεκάδων έργων ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης και πολιτιστικής και αθλητικής αναβάθμισης της πόλης, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «η πιο σημαντική, η πιο ιστορική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, ήταν το ότι πετύχαμε να συμπεριληφθεί η Λεμεσός, ως η μόνη κυπριακή πόλη, στο πιο φιλόδοξο σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΛΕΩΝ 2030». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης, η Λεμεσός διεκδικεί «τα επόμενα χρόνια εκατοντάδες έργα που θα μετατρέψουν την πόλη μας σε μια σύγχρονη, κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή πόλη (…) Αυτή είναι η πρόταση μας για το μέλλον. Συγκεκριμένα, με στοιχεία, με έργα και αριθμούς. Όχι με λόγια του αέρα και κούφιες υποσχέσεις!», ανέφερε ο Δήμαρχος.
Επιπρόσθετα, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι, «σήμερα η Λεμεσός δίνει μια μάχη για να παραμείνει στα χέρια των πολιτών που απαιτούν ισόρροπη ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, ανθρώπινο μέτρο, ελεύθερους δημόσιους χώρους, δικαίωμα να αποφασίζουν αυτοί -και όχι κρυμμένα οργανωμένα συμφέροντα, τα λόμπι και τα κυκλώματα. Η δική μας μάχη», πρόσθεσε, «είναι απέναντι στο παρελθόν που έρχεται με την προβιά του νέου» και κάλεσε τους πολίτες να υπερασπιστούν «τη Λεμεσό των έργων, της ανάπτυξης για τους κατοίκους της, τη Λεμεσό που κάνει καθαρές δουλειές και κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά».
Απόψε, πρόσθεσε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο πέριξ του Επιτελείου, «με τη μαζική σας παρουσία στέλνεται ηχηρή απάντηση στη  λασπολογία, τα ψέματα, το μηδενισμό, την παραπλάνηση, που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό. Εμείς», συνέχισε, «παραμένουμε σταθεροί στις αρχές μας: Για ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, ένα δήμο της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της καθαρότητας και της πολιτικής ηθικής. Για μια Λεμεσό για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και τους προνομιούχους.»
Ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε ακόμη ότι η μάχη, που δίνει η Λεμεσός στις επερχόμενες εκλογές, «είναι μια μάχη ουσίας απέναντι στην εικόνα και το lifestyle και του προκλητικού πλουτισμού μιας ελίτ που συκοφαντεί την πόλη μας με ασυδοσία και απληστία». Τη στιγμή που η πόλη μας «βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αλλαγές και μεγάλους στόχους (…) έχει ανάγκη από όραμα, σταθερότητα, εμπειρία και χρηστή διοίκηση», τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού υπό τις έντονες επευφημίες και χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους πολιτών.
«Στις 9 του Ιούνη», υπογράμμισε, «δεν γυρνάμε πίσω στο παρελθόν, αλλά προχωρούμε μπροστά, προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Με καθαρά χέρια, με καθαρές λύσεις, ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!».
    • Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου Νίκου Νικολαΐδης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, ο τέως ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, ο πρώην  πρόεδρος της Βουλής και τέως πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ο πρώην Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Μέσης, ο πρώην βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Λεμεσού Αντώνης Χατζηπαύλου και πολλοί άλλοι επώνυμοι.