Αρχική Τελευταία Νέα Ν. Νικολαΐδης: Αγωνιούμε για το μέλλον ρωσικών εταιρειών στη Λεμεσό

Ν. Νικολαΐδης: Αγωνιούμε για το μέλλον ρωσικών εταιρειών στη Λεμεσό

Το δικό της τίμημα ως ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο παγκόσμιας εμβελείας, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, πληρώνει η Λεμεσός λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικού χαρακτήρα κυρώσεων που η Ε.Ε. έχει επιβάλει στη Ρωσία.

Ως γνωστό, στη Λεμεσό δραστηριοποιείται ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός πολυεθνικών εταιρειών σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, με το ρωσικό, αλλά και το ουκρανικό στοιχείο, να είναι ιδιαίτερα έντονο. Την ίδια ώρα, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη και καλείται να διαχειριστεί και τις συνέπειες που επιφέρει στην πραγματική της οικονομία το… μάζεμα του ρωσικής καταγωγής ή ρωσόφωνου πληθυσμού της, σε ό,τι αφορά δαπάνες για σκοπούς ψυχαγωγίας, πραγματοποίηση διαφορών μορφών εκδηλώσεων κτλ.  

Στο περιβάλλον αυτό, οι τοπικοί φορείς της πόλης βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική και ευρύτερη οικονομική ζωή της Λεμεσού, με ξεκάθαρο στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατό περισσότερο ο αρνητικός αντίκτυπος που αναπόφευκτα δημιουργείται.   

Η εικόνα σήμερα

Αποτυπώνοντας την εικόνα σήμερα στη Λεμεσό με φόντο τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που βρίσκονται σε ισχύ σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί μαζική φυγή εταιρειών από την πόλη.

Συνέχεια στο inbusinessnews.reporter.com.cy