Αρχική Διεθνή Nέα πρόκληση από Τουρκία: Αγορά s-400 θέτοντας τις βάσεις Ακρωτηρίου εντός πεδίου...

Nέα πρόκληση από Τουρκία: Αγορά s-400 θέτοντας τις βάσεις Ακρωτηρίου εντός πεδίου βολής.

Νέα στρατιωτικά δεδομένα και κίνηση – πρόκληση από την Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 . Η τοποθέτηση του συστήματος αυτού στα νότια τουρκικά παράλια, σε συνδυασμό με τους ήδη εγκατεστημένους S-400 στα δυτικά παράλια της Συρίας, δημιουργεί ένα περίεργο και ισχυρό αντιαεροπορικό πλέγμα πάνω από την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. 
 
Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τη Μόσχα να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει το κάθε κενό που εμφάνιζε ή εμφανίζει η πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή.
 
Το δραστικό βεληνεκές του πυραυλικού συστήματος φτάνει τα 400 χιλιόμετρα θέτοντας τη βρετανο-νατοϊκή βάση Ακρωτηρίου εντός πεδίου βολής. Παράλληλα, οι παρεμβολές των ραντάρ του συστήματος μπορεί να καλύψουν μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα πολύ πιο νότια από την Κύπρο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Φ”, οι S-400 (Triumf) αποτελούν αναβάθμιση του γνωστού συστήματος S-300 (το οποίο βρίσκεται και στο οπλοστάσιο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με τους πυραύλους να έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη, ενώ αρχικά προορίζονταν για την Κύπρο) και βρίσκεται προς το παρόν μόνο στο ρωσικό οπλοστάσιο. Θεωρείται εφάμιλλο (αν όχι ανώτερο) του αμερικανικού Patriot, και μπορεί να πλήξει ιπτάμενους στόχους σε απόσταση μέχρι και 400 χλμ. ενώ, όπως σημειώνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον στόχων εδάφους και θαλάσσης. Είναι αυτοκινούμενο και έχει χρόνο ανάπτυξης μόλις 15 λεπτά.

Δείτε περισσότερα στον Φιλελεύθερο