Αρχική Τελευταία Νέα Αναθέρμανση των σχέσεων Λεμεσού – Nanjing Κίνας

Αναθέρμανση των σχέσεων Λεμεσού – Nanjing Κίνας

IMG_5543.jpg

Μέσα στα πλαίσια  της επετείου των είκοσι πέντε (25) χρόνων από τη Διδυμοποίηση με την πόλη Nanjing, Κίνας, ο Δήμος Λεμεσού φιλοξένησε χθες στο Δημοτικό Μέγαρο τον Αντιδήμαρχο και  δεκαμελή αντιπροσωπεία από το Δημαρχείο της Nanjing.

IMG_5543.jpg

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν o Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, εκπρόσωποι του ΚΟΤ, της ΕΤΑΛ, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, εκπρόσωπος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι των ομάδων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες τόνισε στην ομιλία του ότι η σημερινή επίσκεψη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία ενδυνάμωσης και διεύρυνσης των σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. 

IMG_5456.jpg

Ανέφερε επίσης ότι οι δύο πόλεις έχουν μια κοινή πορεία. Είναι και οι δύο ιστορικές πόλεις με πολυχιλιόχρονη διαδρομή και αποτελούν κέντρα οικονομικής δραστηριότητας, τουρισμού και πολιτισμού στις χώρες τους. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε μια συνοπτική αναφορά στη Λεμεσό του σήμερα ως το σημαντικότερο οικονομικό και επιχειρηματικό Κέντρο της Κύπρου αλλά και ως ένα εξαιρετικό τουριστικό και επενδυτικό προορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο Αντιδήμαρχος της NANJING συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινές ομάδες εργασίας, οι οποίες να προγραμματίσουν κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον.