Αρχική Κανάλι 6 Ναυάγιο στην Πύλο: Ποιος νους να το χωρέσει; (VIDEO/AUDIO)

Ναυάγιο στην Πύλο: Ποιος νους να το χωρέσει; (VIDEO/AUDIO)

Στις 14 Ιουνίου του 2023, στις 2 τα χαράματα, ένα σάπιο σκαρί 28 μέτρων φορτωμένο με (κανείς δεν ξέρει ακριβώς) τουλάχιστον 700 ανθρώπους ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου, εκεί, στην Πελοπόννησο, στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Πάνω από 700 άνθρωποι, κατά μαρτυρίες, είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη για να πάνε την Ιταλία. Όσοι σώθηκαν λένε πως στα αμπάρια υπήρχαν άνθρωποι, υπήρχαν στο σαπιοκάραβο λένε και πολλά παιδιά.

Διαβάζω πως διασώθηκαν 104 άνθρωποι. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί που βρέθηκαν είναι τουλάχιστον 79. Αν αληθεύουν οι μαρτυρίες οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 500!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έβγαλαν κοινή ανακοίνωση: «Τέτοιοι θάνατοι θα μπορούσαν να αποτρέπονται μέσα από τη δημιουργία πιο ασφαλών οδών για όσους αναγκάζονται να διαφύγουν από συγκρούσεις και διωγμούς. Κανένας άνθρωπος που ξεριζώνεται για να σώσει τη ζωή του, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να καταφεύγει σε θανάσιμα ταξίδια»…

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη / Κανάλι 6