Αρχική Τελευταία Νέα Νέα ανακοίνωση ΑΕΛ με «πυρά» κατά της αστυνομία

Νέα ανακοίνωση ΑΕΛ με «πυρά» κατά της αστυνομία

Βγαίνει μπροστά εκ νέου με νέα ανακοίνωση και αφήνει αιχμές κατά της Αστυνομίας η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ, σχετικά με τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Απόλλωνα-«Έκρυβε άλλες προθέσεις», σημειώνει.

Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση Twitter Αποστολή με Email Εκτύπωση
Η ανακοίνωση :

«Μετά από διάφορες δηλώσεις και γεγονότα των τελευταίων δύο ημερών επανερχόμαστε στα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν την αναβολή του αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ.

Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και η Διοίκηση του ΓΣΟ, παραδέχτηκαν και δήλωσαν ξεκάθαρα τις τελευταίες δύο μέρες ότι γνώριζαν και είχαν πληροφορίες ότι θα προκληθούν επεισόδια από φιλάθλους σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές η Διοίκηση του ΓΣΟ ενημέρωσε γραπτώς με επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ότι υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες ότι θα συμβούν σοβαρά επεισόδια στον αγώνα.

Η Αστυνομία παραδέχθηκε δημόσια με δηλώσεις εκπροσώπων της ότι γνώριζε για τις πληροφορίες περί επεισοδίων.
Το γεγονός αυτό, ενισχύει την θέση μας ότι η Αστυνομία δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή οποιονδήποτε επεισοδίων και είναι ξεκάθαρο όπως αναφέραμε και στη προηγούμενη μας ανακοίνωση, ότι πρόθεση της Αστυνομίας είναι με οποιανδήποτε τρόπο να απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Η στάση της Αστυνομίας προκαλεί προβληματισμό και πολλά ερωτήματα.

Για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν έλαβε σοβαρά αυτές τις πληροφορίες;

Για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για ένα τέτοιο παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας και αφού ήταν ενήμερη για τις πληροφορίες αυτές;

Γιατί η Αστυνομία δεν έκανε και δεν ζήτησε αυστηρό έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο; Και γιατί αφού είχε εύλογες υποψίες για επεισόδια δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των φιλάθλων έξω και γύρω από το γήπεδο;

Γιατί η Αστυνομία, οι Αρχές του Τσιρείου και οι επιτηρητές της γηπεδούχου ομάδας που είχαν την ευθύνη του ελέγχου, αφού γνώριζαν τις πληροφορίες για επεισόδια δεν έκαναν τους απαραίτητους εξονυχιστικούς ελέγχους στο στάδιο για επικίνδυνα αντικείμενα πριν την είσοδο των φιλάθλων αλλά και κατά την είσοδο των φιλάθλων;

Επίσης, μας προκαλεί μεγάλη αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι αφού όλοι οι πιο πάνω γνώριζαν σοβαρές πληροφορίες για επεισόδια, δεν ενημέρωσαν τις Διοίκησης των δύο ομάδων για να κάνουν τις όποιες απαραίτητες ενέργειες;

Η Διοίκηση της ΑΕΛ δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία πληροφορία από τον οποιονδήποτε για τη πρόθεση επεισοδίων στον αγώνα της Κυριακής, ούτε από την Αστυνομία, ούτε από τις αρχές του σταδίου.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η Αστυνομία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Και είναι και ξεκάθαρο το γιατί. Επειδή πρόθεση της Αστυνομίας είναι με κάθε τρόπο να επιβληθεί η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες.

Μεγάλο προβληματισμό μας προκαλεί και η στάση της Αστυνομίας για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό και βίντεο μόνο από την κερκίδα των φιλάθλων της ΑΕΛ και όχι από την κερκίδα των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Από την δική μας έρευνα και με φωτογραφικό υλικό το οποίο κατέχουμε, κροτίδες, φωτοβολίδες, πέτρες, σπασμένες κερκίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα υπήρχαν και στην κερκίδα της γηπεδούχου ομάδας, τα οποία δεν προβλήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν από την Αστυνομία. Σχετική παραδοχή για επικίνδυνα αντικείμενα στην δυτική εξέδρα, προκύπτει και από την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα.

Ζητούμε και απαιτούμε ίση μεταχείριση από την Αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές.

Τα επεισόδια και η βία μέσα και έξω από τα γήπεδα είναι καταδικαστέα και είναι η πάγια και διαχρονική θέση της ΑΕΛ για πρόληψη και καταστολή με ουσιαστικά μέτρα και όχι με μέτρα τα οποία όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι ουσιαστικά.

Η αναβολή του αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ, δεν ήταν ευθύνη της ΑΕΛ.

Είναι ευθύνη όσων δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή ενεργειών που θα δημιουργούσαν συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια.

Τονίζουμε ξανά ότι η απόφαση της Αστυνομίας να μην παρέχει ασφάλεια στον διαιτητή του αγώνα ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη και έκρυβε άλλες προθέσεις».