Αρχική Τελευταία Νέα Νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο ΓΝ Πάφου – Εγκεφαλικό αντί επιθετικός...

Νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο ΓΝ Πάφου – Εγκεφαλικό αντί επιθετικός καρκίνος

Σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας για ιατρική αμέλεια και λάθος διάγνωση από αρμόδιους λειτουργούς υγείας σε Πάφο και Λεμεσό θα προχωρήσει η οικογένειά 80χρονου.

Σύμφωνα με τους οικείους του 80χρονου από τον περασμένο Ιούλιο ο ηλικιωμένος υποβαλλόταν σε συνεχείς και πολυέξοδες θεραπείες για αντιμετώπιση εγκεφαλικού επεισοδίου όπως τους ενημέρωσαν στο νοσοκομείο Πάφου ενώ όπως διαφάνηκε τελικά επρόκειτο για επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο.

Οι οικείοι του 80χρονου καταγγέλουν ότι ενώ το κόστος νοσηλείας και εξειδικευμένων εξετάσεων ανήλθε στις 8.000 ευρώ, η υγεία του δεν βελτιώθηκε ενώ εκδήλωνε και επιθετικές τάσεις κατά των δικών του ανθρώπων με αποτέλεσμα να τον μεταφέρουν και πάλι στο νοσοκομείο Πάφου ζητώντας άμεση εξέταση του από εξειδικευμένο γιατρό για την επιθετική του συμπεριφορά.

Στο νοσοκομείο Πάφου τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε εξειδικευμένος γιατρός αλλά στο νοσοκομείο Λεμεσού. Οι συγγενείς του 80χρονου  καταγγέλουν ότι ζήτησαν τη μεταφορά του 80χρονου  στη Λεμεσό αλλά οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ότι δόθηκαν τηλεφωνικώς οδηγίες από τον ειδικό γιατρό να του χορηγηθεί ένα συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων και ο ηλικιωμένος στη συνέχεια να λάβει εξιτήριο. 

Οι συγγενείς ωστόσο αρνήθηκαν να τον παραλάβουν και ο ασθενής αφέθηκε πάνω σ’ ένα ράντζο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή ή άλλη περιποίηση.