Αρχική Τελευταία Νέα Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Νέα, κίτρινη, προειδοποίηση, για πολύ ψηλές θερμοκρασίες, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 15:00.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό, αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε επίπεδο “κόκκινου συναγερμού” παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών.

Το Τμήμα Δασών καλεί το κοινό, να αποφεύγει ενέργειες ή δραστηριότητες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα δυτικά παράλια, στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.