Αρχική Τελευταία Νέα Νέα μέτρα – Αβεβαιότητα για το άνοιγμα των σχολείων…

Νέα μέτρα – Αβεβαιότητα για το άνοιγμα των σχολείων…

Με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή συναντάται το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, για αξιολόγηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο.

Όλα δείχνουν πως θα γίνουν εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού μετά την άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων, στο ποσοστό θετικότητας και στις νοσηλείες, ειδικά στις ΜΕΘ.

Αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Η συνάντηση των επιστημόνων με τον Υπουργό έχει οριστεί για τις 15:00 το απόγευμα. Ερωτηθείς χθες εκ νέου για το ενδεχόμενο παράτασης των διακοπών στα σχολεία, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε ότι θα αναμένει να ακούσει τις απόψεις των ειδικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι θα βρίσκεται και το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των μέτρων σε ότι αφορά τις συνάξεις στα σπίτια, ενώ  συζήτηση γίνεται και για το θέμα της εορτής των Θεοφανίων.

Πονοκέφαλο προκαλεί το άνοιγμα των σχολείων, με τις απόψεις ανάμεσα στα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής να διίστανται.. Μερίδα ειδικών θεωρούν πως θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν μια βδομάδα αργότερα αντί στις 10 Ιανουαρίου.  Έντονες ανησυχίες και επιφυλάξεις, εκφράζει και ο εκπαιδευτικός κόσμος. Την ώρα που άγνωστο παραμένει για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εάν το υπουργείο παιδείας μερίμνησε για τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που είναι σε καραντίνα. 

Η λίστα με τις ουσιώδεις υπηρεσίες οι οποίες εξαιρούνται της τηλεργασίας τυγχάνει ήδη επεξεργασίας από πλευράς του Υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν αρκετοί χώροι εργασίας.

Παράλληλα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που βρίσκεται σε καραντίνα αυτή την στιγμή με κίνδυνο να λειτουργούν αρκετές υπηρεσίες και επιχειρήσεις υποστελεχωμένες θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί στις 5 αντί στις 10 ημέρες η περίοδος καραντίνας των θετικών κρουσμάτων.