Αρχική Τελευταία Νέα Νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου – Προειδοποιεί η Αστυνομία

Νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου – Προειδοποιεί η Αστυνομία

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες που αφορούν μια νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης που τείνει να ομοιάσει με την γνωστή επενδυτική απάτη «ΠΥΡΑΜΙΔΑ».

Συγκεκριμένα ανυποψίαστοι πολίτες προσεγγίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, Instagram, messenger, telegram) από επιτήδειους για να εγγραφούν και να επενδύσουν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες με υπόσχεση καθημερινής απόδοσης της τάξης του 5% μέχρι και 10%.

Το θύματα αγοράζουν τα διάφορα πακέτα που υπάρχουν στις πλατφόρμες αυτές για τα ποσά των €100, €600 και €1,500. Περαιτέρω τα θύματα καλούνται να δώσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό όπου γίνεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο μιας εφαρμογής της πλατφόρμας.

Στη συνέχεια, απαιτείται να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό «likes» σε διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται στην εφαρμογή. Όσο περισσότερους συνδρομητές εγγράψουν τα θύματα στις πλατφόρμες τόσο περισσότερα ημερήσια κέρδη έχουν.

Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να είναι υποψιασμένο σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 22808200 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.