Αρχική Τελευταία Νέα Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα έχει η ηγεσία...

Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα έχει η ηγεσία του ΔΗΣΥ μετά την αποτυχία Αβέρωφ

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι εντός της ημέρας, ενδεχομένως το απόγευμα, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος.

Επισήμανε πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ δύσκολη και υπέδειξε πως πρέπει να τύχει διαχείρισης η εκλογική αποτυχία, με τρόπο που θα κρατήσει ενωμένο και δυνατό το Δημοκρατικό Συναγερμό.

Τονισε επίσης ότι ενώπιον του κόμματος τίθενται πλέον σοβαρά διλήμματα. Είπε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κινήθηκε με τρόπο διασπαστικό και πλήγωσε τους φίλους και υποστηρικτές παράταξης, ενώ από την άλλη, ο Ανδρέας Μαυρογιάνης είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ, με το οποίο ο ΔΗΣΥ έχει ευδιάκριτες πολιτικές διαφοροποιήσεις στα πλείστα ζητήματα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΗΣΥ στη νέα κυβέρνηση, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει γίνει συζήτηση ώστε να προ-αποκλειστεί ότιδήποτε.

Ωστόσο υπενθύμισε την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι βουλευτές και οι υπουργοί του κόμματος, ότι σε περίπτωση ήττας ο ΔΗΣΥ θα είναι στην αντιπολίτευση.