Αρχική BusinessNews Νέα Τιμητική Διάκριση για την Μαρίνα Λεμεσού (VIDEO)

Νέα Τιμητική Διάκριση για την Μαρίνα Λεμεσού (VIDEO)

Η Μαρίνα Λεμεσού παραλαμβάνει Τιμητική Διάκριση για την πολύτιμη συνεισφορά της στον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου

 

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι τιμήθηκε με επαίνια διάκριση από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου και το Επιμελητήριο Εμπορίου της Κύπρου, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της Μαρίνας στην οικονομία της Κύπρου, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού.

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στον Γενικό Διευθυντή της Μαρίνας Λεμεσού, κ. Νικηφόρο Παμπακά, μετά την ολοκλήρωση της τελετής των Βραβείων Εξαγωγών Κύπρου 2021 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου. Η ειδική αυτή τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023, παρακολουθήθηκε από διακεκριμένους καλεσμένους, κρατικούς αξιωματούχους και επιφανείς προσωπικότητες από τους τομείς του τουρισμού και των επιχειρήσεων.

Αυτή η Τιμητική Διάκριση προς τη Μαρίνα Λεμεσού αντανακλά την κορύφωση της σκληρής εργασίας, του προοδευτικού σχεδιασμού και της δέσμευσης για την προώθηση της χώρας ως προορισμού για θαλάσσια αναψυχή και ιστιοπλοΐα παγκόσμιας κλάσης. Επιπλέον, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Μαρίνας ως κινητήρια δύναμη για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη, τοποθετώντας την Κύπρο στον ναυτιλιακό χάρτη των θαλάσσιων αναψυχών, ανοίγοντας μια νέα αγορά ως το πρώτο ιδιωτικό λιμάνι με την ικανότητα να υποδέχεται σούπερ γιότ στο νησί, προσελκύοντας επενδύσεις στην περιοχή, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού, προσελκύοντας αγοραστές και επισκέπτες από αγορές υψηλού επιπέδου, ενθαρρύνοντας τις επαναληπτικές επισκέψεις στο νησί και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για περισσότερα από 500 άτομα κατά την κατασκευή του έργου (τον αριθμό αυτόν διπλασιάζοντας με την έναρξη της λειτουργίας).

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι αναμφίβολα ένα πρωτοφανές Success Story για το νησί.

Αυτός ο εμβληματικός προορισμός για σούπερ γιότ είναι η πρώτη μαρίνα σούπερ γιότ στην Κύπρο και το πρώτο συνδυασμένο θερινό θέρετρο με εγκαταστάσεις για γιότ. Η Μαρίνα έχει συνάψει συμβάσεις κατοικίας αξίας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για αποκλειστικές κατοικίες, και έχει πουλήσει ακίνητα σε περισσότερες από 48 εθνικότητες, αντανακλώντας την παγκόσμια έλξη. Μια επέκταση του πολιτιστικού κέντρου της Λεμεσού, η Μαρίνα έχει υποδεχθεί και χειριστεί περισσότερα από 9.000 γιότ και 300 μοναδικά σούπερ γιότ, και παρέχει πάνω από 400 θέσεις δέσμευσης. Αυτή η σημαντική πολυτελής ανάπτυξη αποτελείται από μια ποικιλία εγκαταστάσεων και καταστημάτων υψηλής ποιότητας που προσελκύουν καθημερινά κίνηση σχεδόν 3.000 ατόμων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αυξάνοντας σε 5.000–6.000 κατά το Σαββατοκύριακο (60% τουρίστες). Η Μαρίνα έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης της Λεμεσού, προσφέροντας έναν νέο προορισμό για διαβίωση και ιστιοπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα Βραβεία Εξαγωγών Κύπρου προωθούν τις αξίες της επιχειρηματικότητας και ανταμείβουν το όραμα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την προνοητικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων. Επίσης, υπογραμμίζουν τη συνεισφορά τους στην κοινωνία και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των διάφορων επιχειρηματιών και εργαζομένων, που χρησιμοποιούν αυτές τις αξίες, συλλογικά, στο καθημερινό τους φορτίο εργασίας, για να επιτύχουν τους στόχους τους και να αντιμετωπίσουν τυχόν προκλήσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των ετών.