Αρχική Τελευταία Νέα Με νέο δικηγόρο ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Με νέο δικηγόρο ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται εκ νέου ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του σε σχέση με το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Σημειώνεται ότι διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την υπεράσπιση του εν αργία Αρχιμανδρίτη, αφού η συνήγορος υπεράσπισής του, Ανδριάνα Κλαϊδή, να αποχώρησε από την εκπροσώπηση του και ανέλαβε ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία, δικαστής Χαράλαμπος Σατσιάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια «τεραστίων διαστάσεων» υπόθεση, με ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και περιπλοκότητα. Είπε ότι η καθυστέρηση από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε συμπέρασμα ότι η Αστυνομία λειτούργησε καταχρηστικά.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ή υποψία περί κατάχρησης ή αλλότριων κινήτρων», σημείωσε.

Ανέφερε ότι η μαρτυρία έχει αποκαλύψει την ύπαρξη εύλογης υπόνοιας για διάπραξη αδικημάτων, για τα οποία ζητείται η κράτηση, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση να αποδειχθεί η διάπραξη των αδικημάτων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει η μαρτυρία που δημιουργεί εύλογη υποψία σύνδεσης του υπόπτου με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Είπε ακόμα ότι το ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι η Αστυνομία έχει λάβει μέχρι στιγμής 80 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμα 63 καταθέσεις, ενώ θα προβεί και σε άλλες ενέργειες.

«Έχω ικανοποιηθεί ότι η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και ότι στην περίπτωση απόλυσης του μπορεί να επηρεάσει μάρτυρες», σημείωσε, αναφέροντας ότι το ανακριτικό έργο που υπολείπεται δικαιολογεί την κράτηση για 8 μέρες.

Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για αδικήματα που έχουν σχέση με συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κλοπή, ψευδή φορολογική δήλωση, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τις έρευνες στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ

Σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Γενικός Εισαγγελέας, για εξέταση των αποτελεσμάτων από τις έρευνες στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Νομική Υπηρεσία.

Θα συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες της Αστυνομίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ενημερωθεί για την πρόοδο των ερευνών, μετά τη σύλληψη του εν αργία Αρχιμανδρίτη, Νεκτάριου.

Παράλληλα, οι διαδικασίες σε εκκλησιαστικό επίπεδο βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής βρίσκονται στη διαδικασία ετοιμασίας της τελικής τους έκθεσης.