Αρχική Τελευταία Νέα Νέο Ιερό σκάνδαλο: €1.3 εκ με Κύπριο Αρχιμανδρίτη στη Θεσσαλονίκη

Νέο Ιερό σκάνδαλο: €1.3 εκ με Κύπριο Αρχιμανδρίτη στη Θεσσαλονίκη

Την ώρα που η Εκκλησία της Κύπρου σείεται συθέμελα από το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ, ένα νέο Ιερό σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με Κύπριο Αρχιμανδρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια του Τμήματος Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος εμπλέκονται ένας 68χρονος Αρχιμανδρίτης και ένας 61χρονος πρώην μοναχός στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού.

Οι δύο προαναφερομένοι κατηγορούνται ότι απέσπασαν από πιστούς ποσά άνω του 1.3 εκατομμυρίων ευρώ, αφού πρώτα έπειθαν ότι ο 68χρονος είναι το φαβορί για Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης φέρεται να απέσπασε χιλιάδες ευρώ, από Κύπριους και Ελλαδίτες με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις, ζητούσε δανεικά χρήματα λέγοντας στα θύματά του ότι τα χρειαζόταν για την χειροτονία του και ότι θα τους τα επέστρεφε εντός δύο μηνών.

Τελικά τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ από τον 68χρονο, ενώ την ίδια ώρα σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις τους. Μετά από έρευνα που έγινε, φάνηκε ότι τα χρήματα πήγαιναν σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο 61χρόνος, ενώ έγινε και μεταφορά χρημάτων σε άλλα πρόσωπα.

Να σημειώσουμε ότι αποκαλύφθηκε ότι εν λόγω Αρχιμανδρίτης όχι μόνο δεν προοριζόταν για Μητροπολίτης αλλά δεν περιλαμβανόταν καν στη λίστα των υποψηφίων για το τριπρόσωπο.