Αρχική BusinessNews Νέο βραβείο στις Υπεραγορές Αλφαμέγα για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία

Νέο βραβείο στις Υπεραγορές Αλφαμέγα για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία

Δύο μόλις βδομάδες μετά την πιστοποίηση της εταιρείας με το ISO 45001:2018

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τις καλές πρακτικές που ακολουθούν σε ό,τι αφορά ζητήματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία πρόσθεσαν στη φαρέτρα τους οι Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την πιστοποίηση της εταιρείας με το διεθνές Πρότυπο ISO 45001:2018 για την πολιτική ασφάλειας και τα μέτρα που εφαρμόζουν ώστε να διασφαλίζουν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενούς τους, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα απέσπασαν το τρίτο βραβείο στον Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2021, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Η βράβευση αυτή αφορά δύο σύγχρονα συστήματα που έχουν εφαρμόσει στις εγκαταστάσεις τους οι Αλφαμέγα, με στόχο την άμεση ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά για την αποφυγή του οποιουδήποτε τραυματισμού.

Το πρώτο σύστημα αφορά την παροχή ατομικού τηλεχειριστήριου έκτακτης ανάγκης (Personal Panic Button) για τους υπαλλήλους που εργάζονται στην κεντρική αποθήκη των υπεραγορών. Από την ώρα που θα αναλάβουν εργασία μέχρι τη λήξη των καθηκόντων τους, οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένα τηλεχειριστήρια. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι εργαζόμενοι μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια πατώντας το ατομικό τους κουμπί, μέσω του οποίου ενεργοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός για εντοπισμό τους και παροχή άμεσης βοήθειας.

Το δεύτερο σύστημα αφορά την τοποθέτηση αναπνευστικών συσκευών διάσωσης κοντά στους ψυκτικούς θαλάμους σε όλα τα υποστατικά που λειτουργούν με Co2. Το προσωπικό που έχει πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για τη χρήση των εν λόγω συσκευών, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Υπό την ομπρέλα του ISO 45001:2018

alfavravio.jpg

Το βραβείο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί το επιστέγασμα αναγνώρισης του πολύ καλά οργανωμένου και υπεύθυνου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία των Αλφαμέγα, το οποίο στηρίζεται στην αυστηρή πολιτική ασφάλειας και υγείας που έχει θεσπίσει η εταιρεία, με στόχο τη συνεχή βελτίωσή της σε θέματα που αφορούν την ευημερία του προσωπικού της. Το συγκεκριμένο σύστημα αξιολογήθηκε και κέρδισε προσφάτως την πλέον κορυφαία πιστοποίηση διεθνώς, το ISO 45001:2018, καθιστώντας τις Υπεραγορές Αλφαμέγα την πρώτη, πιστοποιημένη με ISO, αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο.

«Υπό την ομπρέλα του ISO 45001:2018 πλέον, το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία που έχουμε αναπτύξει στις Υπεραγορές Αλφαμέγα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια και να αναβαθμίζεται με κύριο γνώμονα την προστασία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας», ανέδειξε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος Συστημάτων Ασφάλειας των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης.

Οι διαδικασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η συνεχής συντήρηση και αναβάθμιση εξοπλισμών στους χώρους εργασίας, η προώθηση κουλτούρας ασφάλειας και υγείας, η επιμόρφωση, εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων αποτελούν μόνο μερικές από τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται στο πλαίσιο του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας των Υπεραγορών Αλφαμέγα, οι οποίες θέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και την ασφάλειά του.