Αρχική Τελευταία Νέα Νέοι επενδυτές για το ξενοδοχείο Βερεγγάρια – Τι θα απογίνει

Νέοι επενδυτές για το ξενοδοχείο Βερεγγάρια – Τι θα απογίνει

Συμφωνία με την εταιρεία Planetvision για την αγορά και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια έκλεισε η Gordian Holdings. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο, πέραν από την Planetvision υπάρχουν κι άλλοι ξένοι επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν και να ανακαινίσουν το ξενοδοχείο.  Η Planetvision ήδη εμπλέκεται στην δημιουργία του brand Sofitel το οποίο κατεβαίνει στη Λεμεσό και αναμένεται να ανοίξει το 2022. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται η διάσημη γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων να συμμετέχει στο project του Βερεγγάρια.

Προηγουμένως το ξενοδοχείο ήταν στην Τράπεζα Κύπρου η οποία δεν κατάφερε να βρει αγοραστές παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φήμες για επενδυτικό ενδιαφέρον από την Γερμανία. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια το ξενοδοχείο μπήκε σε δημοπρασία χωρίς επιτυχία, αφού δεν εξασφαλίστηκε η αποθεματική τιμή των 2.360.000 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι εκθέσεις δείχνουν ότι η Τράπεζα κατόρθωσε να ξεφορτωθεί το Βερεγγάρια με την ολοκλήρωση πώλησης ενός χαρτοφυλακίου δανείων στην Apollo Global Management. Η Τράπεζα είχε ανακοινώσει το πρώτο στάδιο της συμφωνίας πριν από δύο χρόνια, με την ονομασία Project Helix, επιδιώκοντας να πουλήσει δάνειο ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της τιμής.

Ως γνωστό το ξενοδοχείο το οποίο είναι περίπου ογδόντα χρόνων, είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών όσων επισκέπτονται τον Πρόδρομο, στη Λεμεσό. Βρίσκεται βόρεια του κέντρου του χωριού, 150μ περίπου από το Δασικό Κολέγιο και δυτικά του δάσους Τροόδους. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα, έχει εμβαδό 4.500τμ περίπου και αποτελείται από 80 δωμάτια σε 2 πτέρυγες. Στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου υπάρχει ξενώνας, ηλικίας 60 χρονών περίπου και έχει εμβαδό 280τμ. Στο βορειοανατολικό τμήμα υπάρχει καφεστιατόριο εμβαδού 200τμ περίπου, ενώ εξωτερικά υπάρχει πισίνα