Αρχική Τελευταία Νέα Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ ο ακαδημαϊκός, Γιώργος Κέντας

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ ο ακαδημαϊκός, Γιώργος Κέντας

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας – Απόφαση για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ

Για το ποιος αναλαμβάνει την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στο ΡΙΚ, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του το Προεδρικό.

Συγκεκριμένα, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινωνει ότι στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου διορίζεται ο κ. Γιώργος Κέντας, ακαδημαϊκός.

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος στο ΔΣ του ΡΙΚ:

Ο Γιώργος Κέντας είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πέρα από τα διδακτικά και ερευνητικά του καθήκοντα είναι Συντονιστής του Προπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Δημόσια Διοίκηση. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΒΑ στην Πολιτική Επιστήμη, 2001), Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Kent (MA in International Relations, 2002) και Πολιτική Επιστήμη στο Vrije Universiteit Brussel (Ph.D. in Political Science, 2009). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η φιλοσοφία και θεωρία των κοινωνικών επιστημών, η θεωρία διεθνούς πολιτικής, η οργάνωση της βίας στο σύστημα διεθνών σχέσεων, η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πτυχές ασφάλειας του κυπριακού κράτους. Στο διάστημα 2002-2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης-μετέπειτα Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων. Από το 2007 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2007 μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Σκανδιναβικής Ένωσης Διεθνών Σπουδών, ενώ εργάστηκε και ως επιστημονικός συνεργάτης στο EU-CONSENT και το FORNET, δύο επιστημονικά δίκτυα που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει επίσης συνεργαστεί με το European Council on Foreign Relations για ζητήματα που άπτονται της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς επίσης είναι συνεκδότης βιβλίων.

Πληροφορίες από biblionet.gr