Αρχική Τελευταία Νέα Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο»

Eνα νέο πρόσωπο αναζητά η αστυνομία σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης στην 25χρονη Τουρκοκύπρια στην Αγία Νάπα, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε Τουρκοκύπριο φίλο της που παραδέκτηκε την κατοχή ροπάλου. Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η υπόθεση δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο και δεν πρέπει να δοθεί τέτοια διάσταση.

Η 25χρονη, μετέβη χθες (06/06) στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου όπου έδωσε νέα κατάθεση και είχε αναγνωριστική παράταξη δύο προσώπων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου, αναζητείται και 3ος Ελληνοκύπριος χωρίς να καταστεί δυνατό να γίνει γνωστή η ταυτότητα του.

Προσθέτοντας, ο κ. Θεοδούλου ανάφερε ότι ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη σε Τουρκοκύπριο φιλικό πρόσωπο της 25χρονης. Όπως φαίνεται μέσα από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ο ύποπτος πήρε ρόπαλο από το αυτοκίνητο του που βρισκόταν κοντά στον χώρο του επεισοδίου και το μετέφερε στη σκηνή της αντιπαράθεσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε πως όλα τα περιστατικά βίας είναι καταδικαστέα και συνεχάρη την αστυνομία για την αντίδραση της σχετικά με την υπόθεση. Επίσης, επανέλαβε και σήμερα ότι θέλησε να ξεκαθαρίσει μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ερσίν Τατάρ, πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο και δεν πρέπει να δοθεί τέτοια διάσταση.

Πηγή: ant1live.com