Αρχική Τελευταία Νέα Νίκος Χριστοδουλίδης: Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμπεριληφθούν στελέχη του ΑΚΕΛ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμπεριληφθούν στελέχη του ΑΚΕΛ

Σε πολύ καλό κλίμα,όπως αναφέρθηκε,  πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του νέου Προέδρου με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ενημέρωσε τον κύριο Στεφάνου για τις προθέσεις του όσον αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, αλλά και για κάποια θέματα ουσίας. Δήλωσε επίσης ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμπεριληφθούν στελέχη του ΑΚΕΛ

Ανάγκη να σπάσει το αδιέξοδο

Επανέλαβε ότι οι εκλογές έχουν πλέον τελειώσει και ότι εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι να ανταποκριθούν όλοι στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Πρόσθεσε πως είναι απολύτως σεβαστό ότι με το ΑΚΕΛ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αριθμό θεμάτων. Επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν και προκλήσεις για τις οποίες ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να εργαστούν από κοινού, ώστε να ανταποκριθούν σε εκείνο που η κοινωνία αναμένει, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από όσους εμπλέκονται στη δημόσια ζωή του τόπου. Είτε, είπε, είναι η ανάγκη να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό και να επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του προβλήματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, είτε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, ειδικά σε κοινωνικά θέματα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι όποιες διαφωνίες ή η κριτική δεν θα δημοσιοποιούνται. Αυτό, είπε, είναι απολύτως σεβαστό μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας.

Υπεύθυνη, σοβαρή και πατριωτική αντιπολίτευση

Ο κύριος Στεφάνου δήλωσε ότι με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είχαν μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση και σε αυτό βοήθησε και η παλιά γνωριμία που είχαν. Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ θα είναι στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα κόμμα που έχει συνείδηση του ρόλου και της ευθύνης του έναντι του τόπου και του λαού. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, και η αντιπολίτευσή μας θα είναι υπεύθυνη, σοβαρή, πατριωτική και ασφαλώς διεκδικητική, για όλα εκείνα τα οποία θεωρούμε πως είναι προς όφελος της χώρας και του λαού μας. Ο κύριος Στεφάνου επεσήμανε ότι οι προκλήσεις όντως είναι πολλές, όπως και τα προβλήματα και τα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν, με πρώτο και καθοριστικό τη λύση του Κυπριακού.