Αρχική Τελευταία Νέα Νίκος Νικολαΐδης: “Άρχισαν να αποδίδουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λεμεσό, οι κίνδυνοι...

Νίκος Νικολαΐδης: “Άρχισαν να αποδίδουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λεμεσό, οι κίνδυνοι όμως δεν έχουν ακόμα παρέλθει”

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ κ. Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε τη λύπη του και τη συμπάθεια του προς τους πληγέντες από τις τελευταίες πλημμύρες σε περιοχές της Αμμοχώστου και της Λάρνακας.

Στην πόλη της Λεμεσού, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, δεν παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές σε  υποστατικά, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Αυτό οφείλεται στο ότι η έστω μερική μέχρι στιγμής ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που σχεδιάστηκαν και προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, άρχισαν ήδη να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που υπέφεραν παλιότερα από αυτά τα φαινόμενα.

Ωστόσο, ο κίνδυνος πλημμυρών, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, δεν έχει ακόμα παρέλθει πλήρως. Γι’ αυτό επαναλαμβάνεται η έκκληση προς τους δημότες όπως συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως καθάρισμα σχαρών κοντά στα υποστατικά τους, να μην αφήνονται εκτεθειμένα αντικείμενα σε ανοικτούς χώρους, κλπ.

Τονίζεται ότι τα δύο μεγάλα Αντιπλημμυρικά Έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου €30 εκατομμυρίων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, δηλαδή το Αντιπλημμυρικό Έργο Μείζονος Λεμεσού και το  Αντιπλημμυρικό Έργο Κέντρου Λεμεσού, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023 και με την ολοκλήρωση τους η Λεμεσός θα αποκτήσει μια πολύ πιο ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία. Σημειώνεται ότι πέρα από τα 2 αυτά μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, ο Δήμος Λεμεσού και το ΣΑΛΑ προωθούν συνεχώς και άλλες μικρότερες τοπικές παρεμβάσεις βελτίωσης της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων. Αναμένεται επίσης και από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι θα επισπευσθούν και τα αναγκαία σε κάποιες περιοχές της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ αντιπλημμυρικά έργα.