Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: O 59χρονος καθηγητής φέρεται να προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες στα διαλείμματα για...

Λεμεσός: O 59χρονος καθηγητής φέρεται να προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες στα διαλείμματα για “καλύτερους” βαθμούς

Πάνω από 10 καταγγελίες ερευνά η αστυνομία σε οτι αφορά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων μαθητριών από 59χρονο καθηγητή Γυμνασίου στην επαρχία Λεμεσού.

Την υπόθεση χειρίζεται ομάδα έμπειρων ανακριτών του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οπτικογραφημένες καταθέσεις με βάση το πρωτόκολλο που έχουν καταρτίσει οι Αρχές, στην παρουσία των γονιών τους και ψυχολόγου. Ενώ καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να πειστούν και να μιλήσουν και άλλα “θύματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNews, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από μια ανάρτηση σε γκρουπ μαμάδων στο Facebook. Μητέρα μαθητή που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο αναφέρθηκε δημόσια στον συγκεκριμένο καθηγητή και έδωσε λεπτομέρειες για τις φερόμενες πράξεις του. Φέρεται να έγραψε μάλιστα ότι ο 59χρονος καθηγητής προσέγγιζε τις ανήλικες στα διαλείμματα και τους ανέφερε ότι εάν επιθυμούν να αυξήσουν τη βαθμολογία τους, μπορεί να τους διδάξει συγκεκριμένα πράγματα, οδηγώντας τις σε αίθουσες διδασκαλίας.

Σημειώνεται ότι, μέλη του αρμόδιου κλιμακίου του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες στον ύποπτο καθηγητή, ο οποίος σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι Αρχές να απευθυνθούν εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησης, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.