Αρχική Λεμέσιος Ο ντελιβεράς φέρνει φαΐ ζεστό μες τη βροχή και δουλεύει σαν «φτερό»...

Ο ντελιβεράς φέρνει φαΐ ζεστό μες τη βροχή και δουλεύει σαν «φτερό» στον άνεμο

Στην Κύπρο σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι διανομείς-delivery δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

 

Γράφει Δημήτρης Στρατής

Οι συνθήκες που επέφερε η πανδημία πολλαπλασίασαν τις παραγγελίες γρήγορου φαγητού στα σπίτια, σε όλη την Κύπρο. Εκατοντάδες καταστήματα, εστιατόρια και ψητοπωλεία επιστράτευσαν τις παραδόσεις – «delivery», για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πελατολόγιο τους.

Πολλές φορές οι υπάλληλοι delivery (που συνήθως κατάγονται από χώρες του εξωτερικού) διεκπεραιώνουν παραδόσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, βροχοπτώσεων, ψύχους και ισχυρών ανέμων, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να παραδώσουν ζεστό το φαγητό σε πεινασμένους πελάτες, που επιλέγουν να παραγγείλουν.

Υπάρχουν νομοθεσίες που διέπουν τα θέματα εργασιακής ασφάλειας των ατόμων αυτών; Ποιο είναι το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων delivery στον τόπο μας; H Limassol Today διερεύνησε το θέμα διαπιστώνοντας ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Κύπρο αύτη η κατηγορία υπαλλήλων, είναι σαν «φτερό» στον άνεμο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: