Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού αποχαιρετά τον λογοτέχνη και δημοσιογράφο Πανίκο Παιονίδη

Ο Δήμος Λεμεσού αποχαιρετά τον λογοτέχνη και δημοσιογράφο Πανίκο Παιονίδη

Αυτούσια Ανακοίνωση:

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε για το θάνατο του σπουδαίου λογοτέχνη, κριτικού και δημοσιογράφου Πανίκου Παιονίδη. Ο #ΔήμοςΛεμεσού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η τεράστια προσφορά του στο τομέα του πολιτισμού και των γραμμάτων αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτιστική ιστορία της πόλης μας.
Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1925. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας.
Υπήρξε συντάκτης στην εφημερίδα Χαραυγή, διετέλεσε πρόεδρος της ΕΔΟΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.
Η δραστηριότητα του στον κυπριακό και τον διεθνή χώρο εκφράστηκε στην σειρά των 18 βιβλίων που εξέδωσε και τα οποία περιλαμβάνουν, δοκίμια, διηγήματα και νουβέλες. Διηγήματα του μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Τιμήθηκε δυο φορές με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.
Το 2018 ο Δήμος Λεμεσού τίμησε την οικογένεια Παιονίδη για την δωρεά της βιβλιοθήκης και του προσωπικού αρχειακού υλικού της, στο Δήμο Λεμεσού.