Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού αρχίζει πρόγραμμα παροχής δωρεάν μαθημάτων μουσικής σε παιδιά ευάλωτων...

Ο Δήμος Λεμεσού αρχίζει πρόγραμμα παροχής δωρεάν μαθημάτων μουσικής σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών.

Μετά την παραλαβή των μουσικών οργάνων, τα οποία είναι ευγενής δωρεά των οικογενειών Στάθη Παπαδάκη και Μιχάλη Τσιαττάλα, είναι όλα πλέον έτοιμα για την έναρξη του πιλοτικού κοινωνικού προγράμματος «Μουσική Πολυχρωμία Λεμεσού».

Εμπνευσμένο από το γνωστό El Sistema της Βενεζουέλας, το πρόγραμμα «Μουσική Πολυχρωμία» θα δώσει την ευκαιρία σε 30 περίπου παιδιά της περιοχής Αγίου Αντωνίου να λάβουν μέρος σε πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων μουσικής. Μέσω μουσικών εργαστηρίων και κοινωνικών δραστηριοτήτων από έμπειρους καθηγητές, τα παιδιά ηλικίας 7 με 12 χρονών διαφορετικών εθνικοτήτων θα διερευνήσουν και θα αναπτύξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους από  τον Oκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, στις αίθουσες του ΙΗ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, δύο φορές την εβδομάδα τις απογευματινές ώρες. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα κορυφωθεί με μια συναυλία ανοικτή για το κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.

Η «Μουσική Πολυχρωμία» είναι ένα από τα κοινωνικά πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Λεμεσού και γίνεται σε συνεργασία με το ΙΗ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Το ΚΕΠΑΚΥ, Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους, συνεχίζοντας μετά από δέκα χρόνια την κοινωνική του προσφορά, αποφάσισε να αγκαλιάσει την πιο πάνω πρωτοβουλία, καλύπτοντας μέρος των μισθών των καθηγητών, αφού σκοπός του Ιδρύματος μεταξύ άλλων είναι η προώθηση της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης παιδιών με περιορισμένες ευκαιρίες.

Για μία διαπολιτισμική Λεμεσό που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους κατοίκους της!

55f9ea6ad6