Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν μνημόνιο και ξεκινάνε…...

Ο Δήμος Λεμεσού και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν μνημόνιο και ξεκινάνε… συναυλίες!

823e0259-0218-4567-a2ac-eec63d1daa89.jpg

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης Δήμου Λεμεσού-Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Με δύο μεγάλες συναυλίες εντός Οκτωβρίου ξεκινούν οι κοινές δράσεις

Με δύο μεγάλες συναυλίες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το Συμφωνικό έργο «ΖΟΡΜΠΑΣ» και το Λαϊκό Ορατόριο «Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», ξεκινά η πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, υπογράφηκε το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο αρχών, που σκοπό έχει την ανάπτυξη των σχέσεων και κοινών δράσεων, μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

Το μνημόνιο συναντίληψης προβλέπει μεταξύ άλλων την από κοινού διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων επιστημονικού χαρακτήρα, συνεργασία σε περιβαλλοντικές δράσεις και δράσεις κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, την από κοινού υποβολή προτάσεων και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών έργων για το δημόσιο συμφέρον υπό το φως της αρχής του αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και την υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού και την συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λεμεσού κου. Νίκου Νικολαΐδη ο οποίος εξήρε την ανάγκη του Δήμου να συνεργαστεί με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως είναι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα, κινείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων σε θέματα ερευνητικά και διεκδίκησης κοινών προγραμμάτων σε ότι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα» είπε ο κ. Νίκος Νικολαΐδης και κλείνοντας εξέφρασε τη σιγουριά πως «η συγκεκριμένη συνεργασία είτε αφορά τον πολιτιστικό τομέα, είτε αφορά τον τομέα τον εκπαιδευτικό και τον επιμορφωτικό, είτε αφορά τον περιβαλλοντικό, είτε άλλους τομείς, έχει πολύ σταθερούς στόχους, ένα ευοίωνο μέλλον και θα προσπαθήσουμε να τους αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό».

Ο Πρόεδρος Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργος Παπάς, ένοιωσε την ανάγκη να μιλήσει από καρδιάς για την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης με τον Δήμο της πόλης του καθώς και για την αξία και την κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου στην Δια Βίου Μάθηση.«Είναι ακριβώς αυτή η δεύτερη ευκαιρία που δίνει σε όλους το Πανεπιστήμιο για να αποκτήσουν έναν τίτλο. Πρόκειται για κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου μας που δίνει την ευκαιρία σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας να μορφωθούν» είπε ο κ. Παπάς.

Ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρος Πασιαρδής, χαιρέτησε την διάσκεψη κάνοντας αναφορά στην 20χρονη πορεία του πανεπιστημίου αλλά και στην επικείμενη συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού.

«Η στρατηγική συνεργασία που θεσμοθετείται σήμερα με τον Δήμο Λεμεσού με τον οποίο ενώνουμε δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας και της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτού του μνημονίου συναντίληψης που υπογράφουμε σήμερα, θα πειραματιστούμε με καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, θα καταδείξουμε την προστιθέμενη αξία της συνεργασίας μας και θα προβάλουμε τα οφέλη της κοινωνίας της γνώσης» είπε ο κ. Πασιαρδής.

Το μνημόνιο υπόγραψαν από πλευράς του Δήμου Λεμεσού ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης και από πλευράς του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και ο Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Παπάς.

Δύο μεγάλες συναυλίες τον Οκτώβριο

823e0259-0218-4567-a2ac-eec63d1daa89.jpg

 

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε και παρουσίαση των δύο μεγάλων συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν εντός Οκτωβρίου, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Στις 7 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται στην Κύπρο μετά την πρώτη του εκτέλεση στο νησί το 2005, το κλασσικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη. Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τη χορωδία Brucknerchor από το Linz της Αυστρίας, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Στις 22 Οκτωβρίου, Δήμος Λεμεσού και Ανοικτό Πανεπιστήμιο, παρουσιάζουν το Λαϊκό Ορατόριο «Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη. Ερμηνεύει ο λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο στον ρόλο του αναγνώστη. Συμμετέχουν: Μέλη της Orpheus Kammerorchester Wien Αυστρίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, η Χορωδία Cantus Novus και η Χορωδία Musica Mundana. Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.